Početna Tekstovi Testovi automobila NK TEST: Dacia Sandero Easy-R

NK TEST: Dacia Sandero Easy-R

0
942

Opcija automatskog menjača kod modela iz ekonomičnog segmenta tržišta nije baš česta pojava. Prirodno, Dacija je odlučila da ponudi upravo takvu opciju, a da se cena i dalje nalazi u ekonomskom okviru koji ova marka pokriva.

Sa aktuelnim modelima u ponudi, Dacia već odavno ima pokrivene sve bazične elemente u segmentu kojim dominira. Renault ideja maksimalno jeftinog automobila se tokom godina pokazala kao veoma uspešna, a povremena unapređenja su uspela da podignu ukupni utisak na sasvim prihvatljiv nivo za veliku većinu kupaca. Ipak, ono što je problem u nastojanjima ka unapređenju je prostor za ista. Ukoliko ih ima previše to može uticati na povećanje cene, a to onda ide na uštrb poente ekonomičnog automobila. Naravno, ovo ne znači da se Dacia ne trudi da nađe što bolji balans u ovome, pa smo krajem prošle godine na promociji u Šibeniku videli restilizovane modele Sandero, Stepway i Logan MCV. Ovo je prva restilizacija ovih modela, a ona se očekivano odnosi uglavnom na blage kozmetičke izmene. Ono što tada na promociji nismo uspeli da probamo je Easy-R menjač, koji je jedan od noviteta u restilizovanim modelima.

Kako automatski menjači nisu prisutni kod automobila iz jeftine kategorije, jasna je ideja da se kupcima ponudi i ova opcija. Easy-R menjač se nudi u modelima Sandero i Logan, uključujući i Logan MCV verziju. Novitet u ponudi automatskih menjača se nalazi u Duster-u, ali je to drugačiji tip menjača koji ćemo tek probati. Sada se možemo koncentrisati na ono što nudi Easy-R varijanta.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here