Uspešan debi naslednika: Milion prodatih Swiftova

0
2193
Image
NAS SPONZOR

 

Četiri godine nakon lansiranja radikalno izmenjenog modela Swift, Suzuki je došao do brojke od milion prodatih Swiftova.

 

Novog Swifta obeležavaju zanimljiv izgled, japanski kvalitet i evropske vozne karakteristike. Dobar balans ovih osobina je obezbedio da se Swiftovi i dalje prodaju nesmanjenim tempom. Fabrika u Mađarskoj isporučuje automobile namenjene evropskim tržištima je proizvela preko 306000 komada. Pored toga, Swift se proizvodi u Japanu, Kini, Indiji i, od skora, u Indoneziji i Maleziji.

Swift je Suzukijev model, koji je označio prekretnicu za ovog proizvođača i pokrenuo ga iz stagnacije. Nakon njega su predstavljeni redizajnirana Grand Vitara i potpuno novi modeli SX4 i Splash. U najavi je Alto za narednu godinu i Kizashi za 2010.

Swift se nudi sa benzinskim 1,3 i 1,5 motorima, kao i sa licencnim fiatovim dizel motorom od 1,3 litra. Top model, Sport, se isporučuju sa 1,6 agregatom.

Na našem tržištu, od kako je snižena cena baznog modela na 10500EUR, Swift je sve češći izbor kupaca. Ukoliko želite nešto više podataka o ovom automobilu, pročitajte naš test Suzuki Swifta.

 

Prethodni tekstVelika Nagrada Francuske – trka – rezultati i izvestaj
Sledeći tekstNissan GT-R trkačka akademija
Večni entuzijasta.