Zvanično: Predstavljena Fiat Linea

0
9841
Image
NAS SPONZOR

 

 

Nekoliko meseci nakon prvih objavljenih slika Fiat je objavio kompletan press materijal o modelu Fiat Linea, zajedničkom projektu turskog Tofasa i Fiata. 

Radi se o modelu koji će biti konkurencija automobilu poput Astre Sedan iz Poljske. Automobil će se proizvoditi u Bursi (Turska), a godišnja proizvodnja će biti do 60000 vozila. Neka od većih tržišta na kojima će se prodavati su Španija, Nemačka, Maroko i Finska.

 

 Image

 

Nešto kasnije počinje proizvodnja ovog modela i u Brazilu, Indiji, Kini i Rusiji. Dimenzije automobila su solidne pa je dužina  ovog Fiata 4,56 m, a širina i visina 1,5 m. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,6m, dok je zapremina prtljažnika više nego solidnih 500 litara.

 

 Image

 

Motori koji će se ugrađivati u Lineu su Euro 4 generacije, a za početak prodaje biće raspoloživi 1.4 8v sa 77 KS i turbodizel 1.3 Multijet 16 v sa 90 KS u kombinaciji sa 5-stepenim menjačem. Najavljen je čak i turbo benzinac 1.4 16v sa 120 KS iz nove T-jet familije.

 

 Image

 

Kupcima će na raspolaganju pored ova dva motora biti 3 paketa opreme (Active, Dynamic i Emotion) i 11 boja karoserije. Po pitanju pasivne bezbednosti prodavani model će se razlikovati u zavisnosti od tržišta. Tako će na nekim tržištima biti standardni deo opreme 6 vazdušnih jastuka, a na nekima ne. Nije precizno navedeno, ali će sistemi aktivne bezbednosti poput ABS, ESP, EDB biti verovatno deo dodatne opreme.

 

Image 

 

Od Fiata Linea su posebno velika očekivanja kada je u pitanju kinesko tržište, s obzirom na 4 miliona registrovanih automobila u 2006. godini i očekivanje da će ta brojka narasti na 7,5 miliona do 2013. godine.

 

Image 

 

Prethodni tekstAutodelta predstavila Alfu GT kupe sa 405 KS!
Sledeći tekstSunday Times: Objavljena lista 1000 najbogatijih

1 COMMENT

  1. Linea Zaista najlepsi auto koji sam skoro video. Cisto muski dizajn (treba ga videti u crnoj boji). Cuo sam i da je cena (ne za nase uslove) veoma niska. Da imam „kupila“ verovatno bih razmisljao o tome da ga nabavim. Fiat se kao Fenix dize iz pepela. A sa ovakvim modelima i jos recimo Bravom postace i visokoletac 🙂