Najavljena druga generacija Chevrolet Volta

0
538
NAS SPONZOR

Chevrolet je ovom fotografijom najavio drugu generaciju modela Volt uoči premijere na salonu automobila u Detroitu u januaru. Snimak ne odaje ništa osim logoa na zadnjem delu ovog plag-in hibridnog automobila.

Očekuje se da će Volt zadržati neku formu sadašnje kombinacije benzinskog i električnog motora, a, prema nekim najavama, veličina baterijskog paketa mogla bi biti smanjena, kako bi se smanjili troškovi i težina vozila.

To će rezultovati manjom autonomijom automobila, ali General Motors smatra da je to neophodan korak za Volt i sestrinski model Opel Ampera, koje šefovi u ovoj američkoj kompaniji opisuju kao “jednostavno preskupe”.

U narednim godinama mislim da vam neće biti potreban električni domet od 100km. Oko 30km do 50km bi trebalo da bude dovoljno da stignete do grada i nazad, a posle toga i dalje imate motor za produžavanje dometa”, izjavio je Tomas Sedran, potpredsednik General Motorsa za strateške operacije.

Ovakav potez bio bi u skladu sa nedavnom izjavom šefa Opela Karl-Tomasa Nojmana (Karl-Thomsa Neumann), koji je potvrdio da će sledeća serija električnih automobila ovog proizvođača biti jeftinija za proizvodnju i kupovinu.

Nedavno je objavljeno da će posle premijere novog Volta, Opel potpuno obustaviti proizvodnju sestrinskog modela Ampera zbog dosadašnje slabe prodaje. General Motors tada nije želeo da komentariše detalje o proizvodnim planovima za ovaj model.

Prethodni tekstPredstavljena poslednja verzija Bugatti Veyrona
Sledeći tekstNovi BMW X1 imaće prednji pogon