NK TEST: Fiat 500L 1.3 Multijet

0
3943
13fiat_500l6.jpg

13fiat_500l6.jpg

Automobil za koji možemo slobodno reći da je izazvao interesovanje domaćeg tržišta kao nijedan do sada. Glavni razlog za ovo je činjenica da se vodi kao domaći proizvod, kome je tim povodom dodatno snižena cena. Fiat 500L je u pravo vreme stigao na NK test i to u opšte popularnoj 1,3-litarskoj Multijet dizel varijanti.

 

Još od predstavljanja modela 500L na salonu u Ženevi 2012. godine i potvrde da će se isti sklapati u Kragujevcu, 500L je postao predmet interesovanja domaće javnosti, i to kompletne. Svi, ali apsolutno svi, su se interesovali za njega, počevši od ekonomista i političara preko običnih građana koje je prosto zanimala cena automobila, kao i glavno pitanje: „Da li će 500L postati narodni automobil?“

13fiat_500l10.jpg

Odgovor na to pitanje je gotovo u samom startu bio jasan; ne! Razlog za ovo je bila najavljena cena koja je daleko premašivala mogućnosti domaćih kupaca. Koliko je ovo tačno govori i podatak da se nakon prezentacije ovog modela domaćem tržištu kupci i nisu baš otimali oko 500L, ali se nakon par meseci „mršave“ prodaje desila prava eksplozija što se interesovanja tiče. Naime, na salonu automobila u Beogradu, prvog dana salona je predstavljena verzija 500L Nacionale, koja je spustila ovaj model u prihvatljivu cenovnu klasu. O tome kako i zašto se formirala ova cena, kao i o ekonomskim potezima u ovom testu neće biti previše reči jer smo mi ovde kako bi testirali 500L kao automobil, a ne kao ekonomski potez. 

13fiat_500l11.jpg

Još jedan razlog za veliko interesovanje može se pripisati i činjenici da 500L i nema previše konkurenata, tačnija klasa u koju L upada se ne može baš nazvati prebukiranom.  Takođe, on predstavlja i zgodnu alternativu kupcima koji bi želeli više prostora, ali zaziru od kupovine karavana. Ta grupa kupaca se može nazvati ciljnom grupom za ovaj model. No, krenimo redom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here