NK TEST: Renault Megane 1.2 TCe 115 GT Line

0
5421
12renault_megane00.jpg

 

12renault_megane00.jpg

Reno nije redizajniranom Meganu podario previše "plastičnih operacija", istina, za to i nije bilo previše potrebe, ali zato ima dosta promena na tehničkom nivou. Najznačajnija od promena je sam motor, ovog puta u pitanju je 1,2-litarski turbo benzinac, koji na prvi pogled i ne izaziva previše oduševljenja, ali praksa je pokazala drugačije.

 

Reno je sa modelom Megan postigao solidne prodajne rezultate, kako na domaćem tržištu tako i u ostatku Evrope. Brojke govore da je četvrti najprodavaniji auto u C segmentu. Međutim, kako to obično biva u auto industriji, potencijalnim kupcima redovno se mora isporučivati nešto novo kako bi ih pridobili za sebe.

Redizajnirani Megan se odmah prepoznaje po LED dnevnim svetlima. Međutim, ovoga puta ono čime Reno planira da pridobije kupce su tehnička rešenja u redizajniranom Meganu, koji se prodaje pod nazivom Berlina. Onom ko iole prati dešavanja u auto industriji već je odavno jasan pravac u kojem idu svi proizvođači automobila. Reč je o trendu smanjenju izduvnih gasova, smanjenju zapremine, povećanju snage, upravo to je ono što je kršteno kao "downsizing".

 

12renault_megane8.jpg

 

Kako je Reno poznat po svojim turbo mašinama, naročito u auto sportu, ne treba da čudi činjenica da je upravo Reno napravio najsnažniji motor na svetu zapremine 1,2 litra. Ovaj mališan uz pomoć turbo punjača raspolaže sa prilično impresivnih 115 konjskih snaga (otuda i naziv agregata – TCe 115). To sve na papiru deluje vrlo interesantno i u najmanju ruku impresivno, ali nemoguće je a da se onome ko gleda taj isti papir ne javi doza sumnje da to baš i nije najsrećnija kombinacija motora i karoserije C segmenta. Ovaj osećaj je, naravno imao i autor teksta kada mu je predložen ovaj test model. Baš zbog ovakvog utiska ceo ovaj test će se pre svega bazirati na samom pogonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here