TMG pripremo tjunirani Lexus LS

0
1415
12tmg_lexus0.jpg

TMG, zvanični sportski partner Toyote i Lexusa, objavio je fotografije koje najavljuju premijeru tjuniranog prototipa modela Lexus LS na Sajmu automobila u nemačkom Esenu krajem ovog meseca.


Na ovim snimcima prikazani su detalji sa automobila koji će biti izložen. Otkriveno je nekoliko karakteristika, uključujuči proširene pragove, krov od karbonskih vlakana i još nekoliko komponenti od ovog materijala. Tu su još BBS aluminijumski naplaci sa Michelin Pilot Sport pneumaticima i, kako se čini, karbon-keramičke kočnice.

12tmg_lexus1.jpg

Uz objavljivanje ovih snimaka, TMG je potvrdio ime prototipa – TS-650. Kompanija navodi da je prototip automobil za put, a ne trkački model. Ispod poklopca motora ugrađen je jedinstveni petolitarski twin-turbo V8 agregat koji proizvodi preko 600KS i omogućava ovoj luksuznoj limuzini dostizanje maksimalne brzine od oko 320 kilometara na čas.

12tmg_lexus2.jpg
12tmg_lexus3.jpg

TMG, koji se do sada bavio automobilskim sportom, odnedavno se pominje kao potencijalni kandidat za novo zvanično odelјenje Toyote i Lexusa za automobile visokih performansi. Ovaj prototip predstavlja demonstraciju sposobnostii TMG-a, a od interesovanja javnosti zavisi da li će TS-650 prerasti u proizvodnu verziju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here