Poseta proizvodnim pogonima kompanije Dacia u Rumuniji

0
6581

Izlazimo i predajmo zaštitne naočare, a zadržavamo zaštitu za noge i slušalice. Zbog dalje konfuzije i činjenice da je naš povratni let zakazan za samo četiri sata kasnije, umalo da ne stignemo da obiđemo pogon u kome se vrši finalno sklapanje Dacia vozila. Srećom, zahvaljujući gospođi Dejani Komadini iz Renault Srbija, upućujemo se i u taj pogon, uz opasku gospođica iz Dacie da će obilazak biti veoma kratak. I pored toga, uspeli smo da obilazak koliko-toliko usporimo, kako bi ipak neke detalje prilikom finalizacije automobila uspeli da vidimo (i ovekovečimo, naravno).

Image

I ovog puta, uspešno smo produžili posetu pogonu za finalno sklapanje vozila, tako da smo imali prilike da vidimo pogon u kome su žene u većini, zahvaljujući činjenici da je ženski radnik sposoban da izvede iste, uvežbane, poteze brže i sa manje grešaka nego muški radnik. Ovu činjenicu smo imali prilike i da vidimo uživo. Brzina kojom radnice na proizvodnoj liniji postavljaju manje delove instalacija, komandi i drugih elemenata vozila je zaista impresivna i treba je videti da bi ste poverovali.

Image

Image Image

Image

Proizvodna linija na kojoj se nalaze sklopljene karoserije se kreće veoma sporo, a na svakih nekoliko metara se nalazi nova “stanica” na kojoj uvežbani radnici brzo i, kako nam se čini, veoma lako montiraju razne delove vozila – rezervoar goriva, delovi vešanja, delove ogibljenja, sajle i žice, enterijer, upravljačke mehanizme i drugo.

Sve to teče veoma brzo i pored toga što radnici ne izgledaju užurbano, a njihovi pokreti ne odaju nikakvu nervozu. Očigledno su norme postavljene na veoma dostižni nivo, pa tako nema potrebe da radnici moraju da budu 100% skoncentrisani tokom dužeg perioda. Ovaj, po nama, korektan tempo kretanja proizvodne linije takođe obezbeđuje manje povreda na radu, što je svakako i cilj Renault Grupe.

Image
 
Image Image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Image 

Pored sklapanja vozila, u ovom delu fabrike se gotova vozila podvrgavaju standardnoj bateriji testova: provera upravljača, kočionog sistema, menjača, svetlosnih sistema, provera vodootpornosti enterijera i rada brisača (ove dve poslednje provere se vrše unutar mašine koja veoma liči na tzv. “četke” za pranje vozila.

Image
 
Image
Vozila tom prilikom pored zaduženog vozača, proveravaju i inženeri zaduženi za kvalitet, a prepostavljamo da se daleko rigoroznije provere sprovode na vozilima koja su po slučajnom kriterijumu sa proizvodne linije kako bi se utvrdio kvalitet proizvoda.
 

Image

Image

Image Image

 

Nakon završenih testova, vozači odvoze kola ispred hale gde ona čekaju drugu turu test vozača, koji ta vozila onda voze u sledeći hangar u čijem se okviru nalazi test staza dužine par stotina metara (po slobodnoj proceni), a na kojoj vozila imaju nekoliko vrsta podloge, godišnjih doba i brojne prepreke, kakve se mogu naći u realnom okruženju svih vozila u tokom njihove eksploatacije.

Nameće se prirodno pitanje, bar kada smo mi u pitanju. Da li postoje između BMW i Dacia proizvodnih pogona? Odgovor je da. Ogromne su razlike – kako na polju organizacije, logistike, tehnologije, tako i na polju transporta. Da budemo iskreni, razlika u ceni gotovih proizvoda je podjednako velika, ako ne i veća nego što je tehnološki jaz između ovih pogona.

Ono što smo imali prilike da vidimo tokom zaista kratkog prolaska kroz proizvodne pogone (otprilike efektivno oko 60 minuta u oba pogona) izgleda organizovano, a realizacija se precizno sprovodi. Nakon što smo videli proizvodnju Dacie, možemo da kažemo da Dacia vozila nude odličan odnos plaćeno/dobijeno što u vreme teške ekonomske situacije izbija u prvi plan kod svih kupaca, a ne samo onih koji su u ekonomski slabije razvijenim zemljama. 

Činjenica da se Srbija nalazi veoma visoko na listi zemalja u kojima se Dacia modeli dobro prodaju, samo svedoči da su domaći kupci dobili odgovarajuću podršku od generalnog uvoznika, ali i da su i sami dobro prepoznali dobro pozicioniran proizvod. Dešavanja kao što je obaranje Ginisovog rekorda samo doprinose popularizaciji ove marke (zvanična potvrda oborenog rekorda je stigla nešto kasnije).

Naravno, moramo javno da se zahvalimo Renault Nissan Srbija kompaniji, koja nam je obezbedila da obiđemo proizvodne pogone sa daleko više uvida u proces nego što smo očekivali. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here