Poseta proizvodnim pogonima kompanije Dacia u Rumuniji

0
6580

TITU

Tehnički Centar “TITU” je otvoren 2010. godine i nalazi se tačno na pola puta između Renault centrale u Rumuniji (Bukurešt) i fabrike (Pitešti). U ovom test centru se vrše testovi kompletnih vozila, ali i komponenti pogona iz kompletne Renault Grupe.

Image

Na površini od 330 ha se nalaze razni test poligoni na kojima se vrše raznovrsna testiranja. U okviru centra se nalaze test komore u kojima se mogu vršiti neka od 100 različitih testova, a koje mogu simulirati ekstremne vremenske uslove kako bi se utvrdila otpornost na toplotu, sunčeve zrake, hladnoću, kišu i druge faktore.

U okviru centra se nalazi i test poligon dugačak 32km, koji sadrži 10 različitih testnih “ruta”, koje omogućavaju inženjerima da testiraju ponašanje vozila u različitim uslovima.

Renault Design Central Europe (RDCE)

2008. godine otvoren je centar za dizajn sa sedištem u Bukureštu. Cilj ovog centra je razvoj novih vozila imajući u vidu zahteve i specifičnosti svih značajnih tržišta na kojima se proizvodi Renault grupacije prodaju.

Centar za dizajn je prilikom osnivanja imao 10 zaposlenih, 2009. je broj zaposlenih bio 30, da bi u današnje vreme u centru bilo zapošljeno 40 ljudi. Zanimljivo je da samo 20% zaposlenih u centru ima rumunsko državljanstvo, odnosno čak 80% su stranci.

RDCE tesno sarađuje sa TITU centrom, kao i sa drugim centrima širom sveta (naravno, koji se nalaze u sklopu Renault Nissan Grupe) kako bi se dizajnirali i projektovali što kvalitetniji proizvodi. Dodatno, centar je zadužen za razvoj post-prodajnih proizvoda i da unapređuje kvalitet proizvoda sarađujući sa inženjerima iz razvojnih centara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here