Poseta proizvodnim pogonima kompanije Dacia u Rumuniji

0
6581

Dacia Pitesti

Proizvodni pogon Pitesti se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog grada, udaljenog 120km severo-zapadno od Bukurešta. Fabrika se nalazi na platou u čijem podnožju protiče reka Doamnei. U neposrednoj blizin se nalaze i manji gradovi – Mioveni i Colibasi. Ukupna površina fabričkog kruga je 141ha, dok zgrade pokrivaju površinu od 58ha.

Image

Proizvodni pogon Pitesti (kao i njegovi rezultati) je ušao u finansijske rezultate kompanije Renault 2002, a u narednom periodu je dosta sredstava uloženo ne samo u povećanje proizvodnih kapaciteta, već i u ekološki aspekt pogona. 2005. godine su počele izmene u proizvodnom procesu kako bi se smanjio štetni uticaj fabrike na okolinu. Od 2007. godine su uvedene vodeno bazirane boje za karoseriju i branike što je smanjilo emitovanje štetnih materija u atmosferu.

Zamenjeni su bojleri u energetskim postrojenjima sa posebnim bojlerima sa niskom količinom natrijum oksida čime je smanjena potrošnja zemnog gasa i smanjena CO2 emisija po proizvedenom vozilu za 90%. Modernizacija peći i grejača za livenje aluminijuma je omogućila dalje smanjenje štetnih emisija.

“Iza kulisa”

Image
 

Drugi dan ekspedicije, je počeo veoma ranim buđenjem – po našem vremenu. Naime, rumunsko lokalno vreme je za jedan sat ispred našeg, tako da smo svi (novinari iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije) imali obavezni “hladni start”.

Image

Ogromna gužva u Bukureštu veoma je slična onima sa kojima se bore vozači u našem glavnom gradu, pa je naš izlazak na autoput E81/A1 ka Piteštiju potrajao dobirh 20-tak minuta. Za one koji, poput vašeg autora, mnogo vole da studiraju vozni park kad god su u stranoj zemlji – rumuni voze veoma solidne automobile. Kao to i obično biva, najbolji automobili su rezervisani za glavni grad, pa je tako ispred Intercontinetal Hotela, u kome smo odseli, bilo Bently, Maybach i, naravno, Mercedes vozila u raznim varijantama.

Image

Na ulicama Bukurešta ima poprilično skupih vozila, uglavnom iz SUV programa nemačkih proizvođača. Situacija se prilično promenila kada smo izašli iz glavnog grada, pa su luksuzne automobile veoma brzo zamenili Dacia modeli, kao i druga vozila nešto starijeg datuma proizvodnje. Ono što nas je pratilo sve vreme kroz Rumuniju, bez obzira da li je u pitanju strogi centar Bukurešta ili periferija malog grada Mioveni su bezbrojni kablovi po banderama… EU standard?

Image

Autoput A1 je veoma kvalitetan, ali na naše iznenađenje, nakon isključenja kod grada Pitešti, put do Miovenija je bio u veoma lošem stanju, a razlog je čest kamionski saobraćaj koji je očigledno okosnica transporta novih vozila, umesto šinskog saobraćaja koji je daleko isplativiji od drumskog po jedinici mere.

Image Image

 

 

 

 

 

Nakon što smo stigli u fabriku, podelili smo se u dve grupe: Hrvati i Slovenci u jednu, a ostali u drugu. Nama je kao prva faza obilaska bio Dacia Duster No Limit. Ovaj, specijalno projektovani, automobil je rezultat želje francuskog vozača Jean-Philippe Dayraut-a i rada kompanija Tork, Sodemo i Renault Sport Technologies.

O Dusteru “Pikes Peak” smo već pisali, prilikom nezvanične, a onda i nakon zvanične najave. Francuski vozač je sa posebno pripremljenim prototipom učestvovao u klasi “Unlimited” na brdskj trci Pikes Peak 2011 i osvojio treće mesto.

Image
 
Image Image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Image

Dacia Duster koristi posebno pripremljeni pogonski agregat pozajmljen iz Nissan GT-R sa 850KS/900Nm na raspolaganju, namenski razvijeni Sodemo sekvencijalni šestostepeni menjač i veoma agresivne aerodinamičke dodatke koji su obezbedili da Duster i pri velikim brzinama ostane “prikovan” za asfaltnu podlogu 20km dugačke brdske staze.

Duster “No Limit” uživo izgleda podjednako “svemirski” kao i na fotografijama koje smo već imali prilike da vidimo. Možda je bolje da pogledate naš video snimak, koji će, nadamo se, dočarati bar delimično, o kakvom se “monstrumu” radi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here