Novi paketi opreme

Novosti kada je u pitanju entrerijer su primetne kada se one posmatraju u odnosu na prethodnu generaciju, ali kako je dosta modela revidirano u proteklom periodu, većina tih novosti su zapravo već viđene u novoj generaciji CX-5 ili Mazda6 modela.

Mazda je sa novom generacijom Mazda3 promenila i način odabira opreme. Do sada je na raspolagnju bilo 3 do 4 paketa opreme koji su nudili utvrđene kombinacije elemenata, dok je spisak opcija bio vrlo uzan i u praksi se svodio na izbor boje karoserije i eventualnu doplatu za navigaciju ili opcioni kožni enterijer (za kupce najbogatijeg Revolution Top paketa opreme).

Stvari su sada malo komplikovanije i sada, zapravo, mnogo više liče na proces odabira opreme kod nemačkih premijum kompanija. Na raspolaganju imate baznu, Plus, GT i GT plus pakete opreme, a onda za svaku od njih na raspolaganju imate manje pakete opreme: Sound, Style, Safety i Luxury.

Testirani model je obuhvatio sve raspoložive opcije u vidu bazne Plus opreme na koju su dodati svi raspoloživi paketi što doprinelo povećanju cene sa 21.990€ za još 4000€ plus doplata od 660€ za Soul crvenu boju.

Unutrašnjost je tipično Mazda vozačko radno okruženje, ali tek na drugi pogled se mogu uočiti suptilne, ali prilično značajne izmene u vidu novog 8,8“ ekrana koji je zadržao svoju lokaciju nagornjem delu komandne table, ali je novi ekran sada daleko pljosnatiji pa nema onog efekta naknadno dodatog ekrana, koji je bio tipičan za prethodno rešenje. Novi ekran nudi daleko veću rezoluciju i modernijim tj. grafički manje opterećenim prikazom što primetno doprinosi ugođaju. Vozač svoje informacije dobija sa centralnog displeja, ali je od daleko veće pomoći novi sistem za prikaz podataka na vetrobranu (HUD) koji sada zaista projektuje podatke na vetrobran, a ne na pomoćnu podlogu koja je ranije stajala ispred upravljača.

Kvalitet plastike, metala i kože/tekstila je vrlo visok i jasna je tendencija da Mazda aktivno poboljšava kvalitet enterijera kako podizanjem kvaliteta materijala, ali isto tako i završnom obradom koja kvalitetom lako zadire u premijum ponudu. Ergonomija, kao i zvučna izolacija su takođe vrlo bitni faktori na koje Mazda obraća pažnju, pa je tako vožnja vrlo tiha, a vozač i putnici do svih pretinaca ili prekidača stižu uz jako malo truda i prirodnim pokretima.

Položaj za sedenje je vrlo nisko, a nova sedišta pružaju daleko više potpore nego što je to ranije bio slučaj. Sedišta su veoma udobna sa dugačkim sedalnim delom i vrlo udobnim naslonom što će duže vožnje učiniti dosta lagodnijim. Mazda je produžila teleskop upravljača za 70mm kako bi omogućila da se vozači što bolje ušuškaju u sedište, a da im upravljač ipak bude optimalno podešen. Sedenje na zadnjoj klupi neće biti posebno udobno za odrasle muškarce, dok nešto nižim putnicima niska silueta neće zadavati takve probleme, baš kao što će im i prostor za noge biti dovoljan. Kožna sedišta koja stižu uz paket luksuzne opreme (Luxury) su elektro podesiva i sa memorijom.

Softverska asistencija je sa svakom novom generacijom automobila sve obimnija, a Mazda nije nikakav izuzetak. Sada je već izlišno govoriti o ABS, ESP i sličnim skraćenicama. Već u baznom paketu opreme se nalazi sistem za automatsko kočenje sa detekcijom pešaka, nadzor traka i slepog ugla, adaptivni tempomat, prepoznavanje znakova, automatska duga svetla, navigacija…

U Plus paketu opreme (+1300E) stižu 18“ točkovi (umesto 16“ koji su na baznoj opremi) i parking senzori, kao i grejači prednjih sedišta kao i upravljača i keyless sistem.

Na test automobilu su bili prisutni svi opcioni paketi, ali je ovde bitno reći da uz paket dodatnih sistema sigurnosti (Safety) stiže sistem sa 4 kamere koji nudi 360 stepeni pogled na vozilo, kamera za pomoć pri kretanju u natrag, sistem nadzora bočnog saobraćaj i automatsko kočenje prilikom kretanja u natrag, kao i sistemi za pomoć pri kočenju u gradskj vožnji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here