Još jedna evolucija Kodo dizajna

Kompletna Kodo mantra koju Mazda sada već dosta dugo promoviše je da oni sa svojim dizajnom pokušavaju da pronađu kupce koji traže vozilo koje nije samo transportno sredstvo od A do B, već je i svojevrsna izjava vlasnika – umetnička, emotivna… ili kakva god već ona može biti…

Menadžer za Mazda3 program, Kota Bepu, je izjavio da je cilj četvrte generacije bio ponuditi nešto što on naziva „objektom za koji svi žude“ (u originalu „object of universal desire“). U takvim konstrukcijama marketing odeljenja uvek imaju dosta posla, ali je i rezultat rada inženjera svakako stajao iza ovakvog slogana.

Spoljašnji dizajn je naglašeno sportski, sa jasnim evolutivnim pomacima u odnosu na prethodnu generaciju. Prednji deo je sada nešto niži čime je dobijen još agresivniji izgled čemu doprinosi i nešto manje izražena prednja maska u crnoj boji.

Prednji deo automobila je i dalje izrazito dugačak čime su zadržane proporcije prethodnog modela sa putničkim delom blago pomerenim ka nazad, dok su nešto manji otvori za točkove doprineli tome da 18“ točkovi skoro potpuno popune prostor i time učine siluetu još dinamičnijom. Prednja svetla su sada još dublje integrisana u vozilo gde se sa jedne strane maska nastavlja u okvire svetala, koji se sa spoljne strane stapaju u bokove vozila, gde gornji deo prednjih LED svetala skoro pa da postaju deo poklopca motora.

Zadnji deo je prilično drugačiji od prethodnog, sa potpuno novim svetlosnim grupama. Ako treba tražiti slabu tačku u dizajnu novog modela onda je to zadnji deo koji nekako ne donosi agresivnost koju automobil sa svih ostalih strana poseduje. Dodatno, zadnji deo je prilično sličan nekim drugim modelima, mada zaista treba biti realističan jer današnji automobili svi do jednog liče jedni na druge (čemu opet treba zahvaliti sve rigoroznijim zahtevima za bezbednost).

Novi model ima identične dimenzije, bar kada govorimo o hečbek karoseriji, kao i prethodnik. Identične su dužina (4460mm) i širina (1795mm) dok je novi model nešto niži sa 1435mm (-30mm). Međusovinsko rastojanje kod novog modela je produženo za 25mm na ukupno 2725mm. Težina novog modela je zadržana, tako da je hečbek težak oko 1270kg.

Prtljažni prostor je neznatno manji nego kod prethodnog, pa je umesto 364l sada na raspolaganju 358l. Niži krov kod novog modela je dodatno smanjio prtljažni prostor koji je na raspolaganju kada se preklope zadnja sedišta i VDA izmerena zapremina tog prostora iznosi 1026l.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here