Aston Martin najavio V12 Speedster

0
136

Aston Martin je prikazao skicu V12 Speedstera. modela iz ograničene serije, koji je inspirisan pobedničkim trkačkim modelom iz Le Mana iz 1959. godine. Zvanična premjera uslediće tokom ove godine, a prve isporuke uslediće početkom 2021. godine.

Na skici se vide tradicionalne trkačke dizajnerske linije, uz odsustvo krova i vetrobrana, uz jasne veze sa konceptom CC100 iz 2013. godine. Specijalni model je delo Aston Martinovog Q odelenja koje je “elegantno kombinovalo autentični sportski automobil orijentisan prema vozaču sa primenom najmodernije tehnologije iz automoto sporta i avijacije kako bi se isporučila zadivljujuća vozačka mašina sa dva sedišta”.

Ručno će biti napravljeno samo 88 primeraka, a cena nije objavljena. Prema nezvaničnim podacima, svaki primerak koštaće najmanje 750.000 funti.

Za sada nije poznato mnogo tehničkih detalja. Zna se da će za pogon biti iskorišten 5,2 litarski V12 motor sa dva turba koji isporučuje oko 700KS i 700Nm. Agregat će biti povezan sa ZF osmostepenim automatskim menjačem. Ovo je ista kombinacija iz modela DBS Superleggera, ali malo ublažena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here