NK TEST: Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Unutrašnjost

Ako je karoserija dramatično zaokrenula na modernu stranu, unutrašnjost je i nešto manje agresivno okrenuta ka modernim rešenjima, tako da enterijer i dalje odaje utisak tradicionalnog Toyota dizajna, ali su pojedini elementi napravili otklon ka mlađoj (ili bar onoj kojoj je tehnologija vrlo bitna) klijenteli.

Kod limuzinske karoserije međuosovinsko rastojanje je neizmenjeno u odnosu na prethodnu generaciju, tako da je za malo, ali osetno, povećanje putničkog prosotra zaslužno nekoliko suptilnijih izmena kao što je tanja komandna tabla, tanja sedišta, drugačiji položaj centralnog grebena i nešto drugačije sedenje na zadnjim sedištima. Ove izmene omogućavaju da se četiri odrasle muške osobe mogu sa lakoćom smestiti i uputiti na duža putovanja.

Centralna konzola je dosta drugačija, sada sa nešto višom pozicijom i većom dužinom, a novi prekidači i kvalitetniji materijali potvrđuju da je Toyota vrlo ozbiljno želela da se posveti i detaljima koji treba da učine svakodnevno korišćenje automobila mnogo prijatnijim i lakšim.

Za lakšu vožnju brine se TSS koji nudi čitavu bateriju sistema, koji su još sveobuhvatniji ukoliko se kupac odluči za neki od skupljih paketa opreme. U osnovnoj opremi se isporučuje TSS koji nudi adaptivni tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova, automatska duga svetla, sistem za upozorenje pri slučajnom napuštanju kolovozne trake, sistem za automatsko kočenje.

U bogatijim paketima opreme se ovi sistemi „pojačavaju“ nadzorom vozila pri kretanju u nazad, nadzorom slepih uglova koji korišćenjem zadnjeg radara obezbeđuju da vozač bude obavešten o bočnim kretanjima vozila/pešaka iza vozila.

Vozačke informacije se sada dobijaju na 7“ ekranu sa 3D efektom, kao i na vetrobranu gde se mogu naći najbitnije informacije vezane za brzinu, ograničenje i navigaciju što obezbeđuje HUD sistem. Za upravljanje info-zabavnim sistemom sada je zadužen potpuno novi 8“ ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir.

Treba istaći da se u Corolla modelima sada nalazi i bežični punjač za mobilne telefone sa posebno gumiranom podlogom koja sprečava klizanje.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -