F1: Verštapen ipak bez pol pozicije u Meksiku

0
276
NAS SPONZOR

Maks Verštapen je ipak posle kvalifiakcja kažnjen i neće startovati sa pol pozicije na VN Meksika danas. Ignorisanje žutih zastava u poslednjem sektoru i najbrži krug pod tim uslovima su razlog za kaznu od tri mesta na startu.

Maks Verštapen je još jednom pokazao da je tip vozača koji će uvek forsirati iz samo njemu znanih razloga, čak i kada to nije potrebno. Tako je na kvalifiakcijama za VN Meksika i pored pol pozicije “u džepu”, odlučio da kompletira započeti krug pri tom ne usporivši u poslednjem sektoru u kome su bile istaknute žute zastave nakon udesa Botasa. Verštapen je izjavio da nije video žute zastave, te da zbog toga nije podigao nogu sa gasa, ali su to uradili apsolutno svi vozači pre njega. Maks je priznao je da je video da se Botas slupao, ali da nije video zastave, ovo nije bilo dovoljno sudijama da mu progledaju kroz priste, te je kažnjen sa 3 mesta pred start trke.

Tako Leklerk dobija pol poziciju, Fetel će krenuti drugi, a Hamilton startuje kao treći. Pored ove kazne, Verštapen je dobio i dva kaznena poena na licencu.

Prethodni tekstF1: Verštapen na pol poziciji u Meksiku
Sledeći tekstNK TEST: Toyota Corolla 1.8 Hybrid

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here