Opel Antara – restilizacija za 2011.

0
4381
Image

 

Novi dizajn, novi motori, potpuno revidiranom šasijom i modernizovanim enterijerom Opel Antara kombinuje karakter sportskog terenca sa visokim nivoom praktičnosti i urbanim šik stilom u modelu za 2011. godinu.

Sveobuhvatni spisak noviteta na Antari predstavlja Opelovu strategiju fokusa na postojeće tradicije, potencijale i stručnost i da ih revitalize atraktivnim proizvodima. U ovom slučaju, tradicija je zasnovana na modelu Frontera koji je proizvođen između 1991. i 2003. godine. SUV i krosover segment će igrati značajniju ulogu u proizvodnom programu sa ciljem da se ojača Opelova pozicija na evropskom automobilskom tržištu. Sledeći korak u ovom smeru je kompaktni SUV koji je planiran za 2012. godinu.

Image

"Antara nije samo znatno unapređen automobil", rekao je Alen Vizer, potpredsednik sektora marketinga, prodaje i postprodaje. „Ona takođe označava naš povratak u SUV segment. Opel brend će biti jači i prisutniji u ovoj klasi vozila ubuduće."

Strategija za evropsko tržište predviđa prodaju 15.000 jedinica u 2011, godini u kojoj debituje na tržištu; godišnja planirana prodaja nakon toga je 20.000 vozila. Oko 80% prodaje se očekuje na tržištima Velike Britanije, Nemačke, Italije i Rusije. Očekuje se da će dizel verzija sa 163 ks biti najprodavanija verzija, čineći oko 75% prodaje.

{youtube}LH97wFamCXs{/youtube}

 

SUV segment vozila srednje veličine u Zapadnoj Evropi je konstantno rastao u poslednjih pet godina, uz mali pad tokom globalne ekonomske krize 2009. Udeo SUV segmenta u celokupnom tržištu putničkih automobila je skoro udvostručen ovog puta, sa 2,2% (2005.) na 4,2% (januar – oktobar 2010).

Image

 

Istraživanja pokazuju da se očekuje dalji rast ovog segmenta u nadolazećem periodu. Emotivni faktori kao što je povećanje statusne vrednosti, idu u korist ovoj klasi vozila, u poređenju sa konvencionalnim limuzinama i karavanima, ali ova klasa takođe nudi raznovrsnost i sposobnost da se napusti utabana staza  – ili asfaltiran put u ovom slučaju – ako je to neophodno.

Još jedan faktor su promene demografske slike evropske populacije. SUV i krosover modeli kao što je Antara su posebno popularni među starijim kupcima koji cene mogućnost nesmetanog ulaska i izlaska iz kola, kao i pojačano osećanje sigurnosti koje viši položaj sedenja u ovim automobilima nudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here