Piaggio MP3 Yourban

0
6035
Image

Piaggio je proširio svoju gamu skutera sa tri točka predstavljanjem Mp3 Yourban model. Italijanski proizvođač, naravno, želi da pokrije sve segmente sa svojim trociklima pa je posle klasičnog Mp3 i Mp3 LT modela koji se može voziti sa B kategorijom sada pojavio model koji će ponuditi moderan izgled onima koji skuter smatraju delom svoga imidža.

 

Image

Mp3 Yourban modeli su ponuđeni sa pogonskim agregatima zapremine 125 i 300ccm, koji će omogućiti da kompaktni skuter sa tri točka sa lakoćom izađe na kraj sa gradskim gužvama. Piaggio je pozicionirao Yourban modele kao izbor mlađih direktora kojima ovo vozilo služi kao svakodnevno transportno sredstvo, ali isto tako kao ciljnu grupu ima i žensku populaciju koja traži sigurno, agilno i zabavno sredstvo transporta.

Image

Image
 

Yourban je kompaktniji i lakši (15, odnosno 25kg u zavisnosti od toga da li skuter poseduje sistem za zaključavanje prednjeg ogibljenja) od originalnog Mp3 modela predstavljenog pre pet godina, kada je novi model doneo revoluciju u zagušenim evropskim metropolama (preko 80.000 prodathi skutera do danas). Yourban donosi povećanu agilnost, preciznost u odnosu na klasični Mp3, a zadržava sigurnost u vožnji koju nudi trocikl.

Image Image
 
Image 

 

Lagan, sportski i dinamičan

Mp3 Yourban, kao što mu ime kaže (Youth – mladost) nudi mladoliki, sportski dizajn sa brojnim detaljima koji svedoče o visokom kvalitetu izrade. Prednji blatobrani su zanimljivog dizajna i daju Yourbanu moderan “tehno” izgled.

Image

 

Dizajn je pozajmio dosta od novog Beverly-ja pa tako i Yourban ima upadljiva LED dnevna svetla, kao i pokazivače pravca izrađene u LED tehnologiji. Mladalački ton pojačava dvobojni dezen panela sa detlajima u boji aluminijuma.

Image
 

Pored zanimljivog izgleda, Yourban je i udoban, praktičan i opremljen sa brojnim tehničkim inovacijama. Sedište u dva nivoa integriše oslonac za leđa vozača. Ispod sedišta se nalazi prljažni prostor koji može da prihvati dve “džet” kacige ili jednu kacigu i torbu sa laptop računarom.

Kao i kod novog Beverly modela, kuka za “ceger” je sakrivena i u potpunosti se uklapa u dizajn skutera.

Image

Nova instrumentacija sa plavim pozadinskim osvetljenjem nudi sve potrebne informacije. Tri kružna pokazivača (brzinomer, temperatura vode i nivo goriva) u kombinaciji sa LCD displejom na kome je prikazana kilometraža, vreme, spoljna temperature kao i brojna upozorenja nudi sve bitne informacije vozaču odmah – na prvi pogled.

Piaggio Mp3 Yourban se isporučuje u pet metalik boja: Cosmo Black, Ibis Red, Orione Grey, Perla White i Ghiaccio Grey .

Na drumu: drugačiji od klasičnog Mp3

Sa perspektivne dinamike i ciklistike, težina za 15kg manja od klasičnog Mp3 300 modela je veliki napredak. Ukoliko se odlučite za model koji ne poseduje sistem zabravljivanja prednjeg ogibljenja kao kod klasičnog MP3, težina se smanjije za dodatnih 12kg. Za skoro 30kg lakši skuter omogućava daleko lakše manevrisanje pri malim brzinama, a pogotovu kada skuter pomerate bez pomoći agregata.

Image

Visina sedišta je za 20mm niža nego kod standardnog MP3 skutera što obezbeđuje više prostora za noge vozača.

Image
 

Prednje paralelogram vešanje u kombinaciji sa duplim prednjim točkovia obezbeđuje jedinstven osećaj sigurnosti u vožnji, a pogotovu u problematičnim uslovima (kiša, klizavo, hladno). Prednji točkovi su sada 13” sa 110/70 dimenzijom pneumatika.

Yourban se nudi u dve varijante bez obzira na pogonski agregat – ERL i NRL. ERL se isporučuje sa sistemom za zabravljivanje prednjeg vešanja, dok je NRL uskraćen za taj sistem što ga čini 12kg lakšim.

Agregati

Yourban se isporučuje sa 125 i 300ccm agregatima – oba sa elektronskim ubrizgavanjem goriva, četvorotaktni i sa četiri ventila. 125ccm koristi ECS sistem vodenog hlađenja koji nudi smanjenu potrošnju goriva i razvja 15KS/12Nm, dok 300 agregat nudi bolje performanse zahvaljujući 22,4KS/23,2Nm.

Dodatna oprema

Piaggio za Yourban nudi sledeću dodatnu opremu:
– VIsoki vetrobran sa 4mm debelim staklom otporan na udarce,
– Štitnici za ruke otporni na udarce. Opcioni dodatni štitnik na spoljnoj strani,
– Velika kutija koja može da primi full-face kacigu u boji karoserije.
– E-Power alarm,
– Pokrivač nogu,
– Cirada

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here