VW je imao evidentnu želju da od nove generacije modela Touareg napravi udarni model koji će u svakom smislu predstavljati najnovija tehnološka dostignuća koja su im na raspolaganju. Primena svih sistema koji su bili prisutni na test vozila to jasno i govore, pa možemo samo potvrditi da novi Touareg predstavlja sam vrh VW ponude. Ili možda i nešto malo više od toga. Naime, sličnost po tehnologiji i platformi je tolika da je teško moguće izbeći poređenje sa nekim drugim modelima iz realno iste kuhinje. Na primer, novi Audi Q7 ili čak Porsche Cayenne imaju drugačije (moćnije) motore, još malo bolje isprogramirano oslanjanje i automatski menjač, ali i pored toga ostaje veliko pitanje koliko to može da bude bolje pa da opravda dramatičnu razliku u ceni. Naravno, ovde iz kalkulacije ispada vrednost „značke“, što je teško procenjiva stvar i zavisi od individue koja na kraju kupuje automobil.

Imajući ovo u vidu, VW Touareg predstavlja odličnu vrednost za novac. Po gotovo svim parametrima „udara i bocka“ premium modele u nadi da će to sve dovoljno zainteresovati i premium kupca, koji će možda poželeti da sa Touareg-om uštedi priličnu svotu novca.

Finalna cena koji ima Touareg apsolutno zahteva ovakvog kupca, jer ovaj VW je mnogo daleko od „narodnog auta“. Testirani Toureg, sa 3,0 TDi motorom i R-Line paketom opreme, uz sve ostale stvari koje smo pomenuli (i još neke koje nismo) košta 87600 evra. Sa pomenom ove cifre, postoji mogućnost da mnogi VW ljubitelji „kobaliraju“, ali je to proizvođač hteo i uspeo – da novi Touareg bude ozbiljan premium kandidat za adekvatne kupce.

Možda ne baš one sa “poreklom rimskih careva”, ali tu negde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here