2019 Bentley Continental GT kabriolet

0
522

Treća generacije modela Bentley Continental GT u kabriolet verziji predstavljena je javnosti uoči početka prodaje na proleće sledeće godine po početnoj ceni od 175.100 funti.

Dizajn kabrioleta nastavlja evolutivni pristup primenjen na kupeu, sa prednjim točkovima koji su pomereni dalje napred u odnosu na prethodnu generaciju. To je omogućilo spuštanje nosa, koji je dekorisan LED svetlima sa mnogo detalja.

Sklopivi zadnji spojler uklonjen je sa kabrioleta, a umesto njega je postavljen mali spojler kao deo poklopca prtljažnika. On ima aerodinamičku ulogu, a ujedno ne narušava elegantne linije kabrioleta.

Krov je dostupan u sedam boja. Za njegovo spuštanje i sklapanje potrebno je 19 sekundi pri brzini do 50km/h. Kada je sklopljen, krov smanjuje zapreminu prtljažnika na 235l sa kupeovih 358l. Krov je bolje obložen nego ranije, a rezultat je manja buka u kabini novog kabrioleta za 3dB.

Kabina je uglavnom zadržala dizajn iz kupea, uz određene dodatke da bi se zadržao visok stepen komfora bez obzira na to da li je krov podignut ili spušten. Unapređeni sistem duvanja toplog vazduha oko vrata tiši je nego do sada, a grejači se nalaze u oba sedišta i naslonima za ruke.

Kabriolet koristi W12 šestolitarski motor od 630KS i 900Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sve točkove. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,7 sekundi, što samo za 0,1 sekundu sporije od kupea, a maksimalna brzina je 331km/h. Kasnije će biti predstavljena verzija sa V8 motorom.

Novi kabriolet dolazi sa Dynamic Ride sistemom i vazdušnim ogibljenjem koje koristi 60% više vazduha u tri komore nego najmekše podešavanje u prethodnom modelu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here