Taman kada smo bili na kraju razmišljanja o istorijatu, stigli smo do prve stanice u ovom karavanu – manastir Ravanica. Da li je neko od članova medijske grupe kulturnu posetu iskoristio da okaju i svoje grehe, ne znamo…

Bez obzira, ovaj manastir je uvek lepo videti pa je kratak odmor prijao iako je na zadnjim sedištima Touareg-a stvarno maksimalno udobno. Ono što nam je ova pauza omogućila je prelaz na omiljenu, vozačku, poziciju.

Prva stvar koja se primećuje je ogroman „digitalni kokpit“ sa dva ekrana, koji nosi zvanični naziv „Innovision“. Centralni ekran je dijagonale od čak 15“, dok je ekran koji menja instrument tablu 12“. Pored ogromne površine ekrana i odlične rezolucije (1920×1080 za 15″ ekran i 1920×720 za 12″ ekran), najbolji utisak ostavlja način na koji je sve integrisano u kompletnu komandu tablu. Dva ekrana se gotovo sastavljaju i čine jednu lepu celinu. Nema „zakucanog“ tableta i sličnih trikova, već sve izgleda tačno kako treba. Ovakav dizajn veoma podseća na onaj u novom Porsche Cayenne modelu, mada nam se lično Touareg izvedba još više dopada.

Softver koje se nalazi „iza“ ovih ekrana je veoma dobar, intuitivan i brz. Opcija je mnogo ali se do njih lako dolazi i sve se nalazi na očekivanom mestu. Jedina mana koju možemo ovde uputiti se odnosi na odsustvo fizičkih tastera za kontrolu klima uređaja. Iako su ova podešavanja relativno lako pristupačna (mnogo bolje nego na primer kod Volvo modela), dva klasična taster točkića bi bili lakši za upotrebu. Sa druge strane, možda treba samo malo više vremena da se naviknemo poteze ruke ka ekranu. Kao bonus opcija, tu su glasovne komande pa je i to jedan od načina za promenu parametara klima uređaja, mada to malo teže ide kada u se automobilu nalazi više putnika koji su glasni.

Centralna konzola između sedišta je rezervisana za ručicu automatskog menjača, držače za čaše, mesto za mobilni telefon (sa opcijom za bežično punjenje) i dva velika testera preko kojih se podešavaju razni režimi vožnje. Preko levog točkić tastera se bira jedan od modova: comfort, sport, normal, off-road i tako dalje, dok se preko desnog kontroliše sistem vazdušnog oslanjanja. Off-road mod ima još svoje podrežime: sneg, pesak, šljunak, expert i auto, kada će sistem podesiti sistem oslanjanja i 4Motion permanentnog AWD pogona.

Novi Touareg ima unapređena LED svetla, koje sada imaju i „Inteligent Light“ funkciju. Dakle, Touareg elektronika ima na raspolaganju ukupno 128 LED jedinica po faru. 75 LED jedinica su za oborena i duga svetla, plus još sedam za osvetljavanje bliže okoline, plus još tri koje povećavaju ugao osvetljenog prostora u krivini i tako dalje . U deliću sekunde, Touareg koristeći podatke sa prednje kamere, navigacije i GPS-a konstantno prilagođava rad farova za optimalno osvetljenje puta. To znači da će sistem automatski podesiti duga svetla (ne samo što ih pali i gasi po potrebi) da ne zaslepljuju vozače u kolima ispred, usmeravati zrak prema nadolazećoj krivini, paliti dodatne bočna svetla ako detektuje pešake ili druge objekte sa strane i slično. Za ovu detekciju tu je „Night Vision“ IR kamera, a prikaz sa te kamere se po želji može postaviti i u srednji deo instrument ekrana. Gledanje u ovoj prikaz malo odvlači pažnju, ali kada se naviknete, onda se samo ponekad baci pogled u situacijama kada se učini da je to potrebno.

Naravno, Touareg će kroz svoje automatske sisteme prvi zvučno upozoriti vozača na „nešto u mraku“, a nakon toga će i sam po potrebi kočiti. Ove asistencije su samo deo onoga što poseduje novi Touareg, koje uključuje sve stvari koje su trenutno aktuelne po ovom pitanju, od pomoći držanju trake, preko adaptivnog tempomata i automatskog kočenja u raznim situacijama, do poluautomatskog parkiranja. Ovaj deo vožnje završili smo dolaskom do hotela, pa je nastavak usledio rano sledećeg jutra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here