Nova Toyota Supra spremna za Detroit

0
166

Toyota je potvrdila da će nova Supra biti predstavljena na Sajmu automobila u Detroitu u januaru sledeće godine i da prve isporuke kupcima kreću tokom prve polovine 2019. godine.

Ime Supra vraća se za jedan sportski model prvi put od 2002. godine. Nova generacija razvijana je uporedo sa novim BMW Z4. Projekat je pokrenut 2012. godine i jedan je od serije zajedničkih poduhvata ova dva giganta.

Supra će koristiti BMW trolitarski redni motor u specifikaicji od oko 340KS i 475Nm. Snaga će se slati na zadnje točkove preko osmostepenog ZF automatskog menjača.

Supra će imati i BMW M aktivni diferencijal i biće teška oko 1.500kg, sa rasporedom težine 50:50. Konstrukcija joj je napravljena od čelika i aluminijuma.

Glavni inženjer projekta Tecija Tada izjavio je tokom Gudvud festivala brzine, gde je auotmobil prikazan pod kamuflažom da će Suprin motor biti na nivou agregata iz Lexusove F serije, odnosno modela RC-F i GS-F, ali je naglasio da je automobil lagan i da mu je međuosovinski razmak manji nego kod modela GT86.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here