McLaren Senna GTR – tehničke specifikacije

0
137

McLaren je potvrdio određene tehničke detalje modela Senna GTR, koji je namenjen isključivo za vožnju po stazama. Informacije su propraćene objavljivanjem ove islustracije.

Senna GTR je najavljen kao najbrža mašina koju je tim iz Vokinga ikada napravio, izuzimajući F1. Određena je cena od 1,1 milion funti plus porez, a proizvodnja je ograničena na 75 primeraka. Svi su unapred prodati, a prve isporuke očekuju se u septembru sledeće godine.

Standardni Sennin četvorolitarski v8 motor za GTR je pojačan na 825KS sa 800KS, a maksimalni obrtni momenat je isti – 800Nm. Nije poznato koliko je GTR težak, ali McLaren tvrdi da će odnos mase i snage vozila biti znatno iznad rezultata standardnog Senne.

Karoserija je zasnovana na šasiji sa proširenim prednjim kolotragom i napravljena je skoro u celosti od karbonskih vlakana. GTR ima šira prednja krila, veći prednji spliter, novi zadnji difuzor i repozicionirano zadnje aktivno krilo. Rezultat je celih 1000kg vertikalne sile koja pritiska automobil, što je za 200kg više nego kod Senne. Prilikom kočenja, GTR može da postigne silu 3G – 20% više nego kod standardnog automobila.

McLaren je objavio da će Senna GTR ubrzavati bolje od standardnog Senne, ali precizni podaci još nisu objavljeni. Senna ubrzava od 0-100km/h za 2,8 sekundi, a do 200km/h za 6,8 sekundi.

Ogromna snaga prenosi se na put preko revidiranog ogibljenja sa dvostrukom viljuškom i Pirelli slik pneumatika. U centru automobila ostaje karbonski Monocage III skelet. Očekuje se da će GTR biti lakši za oko 50kg od standardnog Senne (1198kg) jer neće posedovati vazdušne jastuke, ručnu kočnicu i prigušivač u izduvnom sistemu. Takođe će koristiti lagane materijale poput pleksiglasa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here