Aktuelna generacija CX-3 modela je tokom prvog i drugog NK susreta ostavila veoma pozitivan utisak, ali je po zakonima tržišta nakon četri godine došlo vreme za restilizaciju… Na testu nam je Mazda subkompakt SUV sa oznakom G121.

Subkompat SUV tržište je u današnje vreme podjednako žestoko, kao i u, za broj većem, kompakt segmentu. Sa porastom popularnosti subkompakt SUV modela, u borbi sa kupce su pristuni skoro svi proizvođači koji se trude da do kupaca stignu što atraktivnijim dizajnom, ali i drugim elementima koji donose prevagu. Mazdin KODO koncept veoma uspešno odgovara na razne zahteve, što se vidi i po broju kupaca. U okviru Mazda ponude, CX-3 je drugi najprodavaniji model, što govori da je meta pogođena. 

Iako se CX-3 po broju prodati primeraka ne može meriti sa modelima kao što je Captur, to nije ni meta koju Mazda cilja, jer je ovaj model primetno skuplji u odnosu na najprodavanije konkurente u segmentu. CX-3 je više usmeren kupcima koji traže premijum osećaj uz veoma atraktivan dizajn, ali i dobre vozne karakteristike. Dizajn je toliko dobro “pogođen” da se stiče utisak da restilizacija nije ni tražila korekcije po pitanju izgleda. Međutim, tržište je neumoljivo tako da je došlo vreme za restilizaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here