Zaključak

Kod novog CX-5 nedostaje lako iskoristiva marketinška „municija“. Naprosto nema nekog bombastičnog broja kojim će se kupac privući, niti se Mazda trudi da tako neki broj i dostigne.

Ono gde je novi model izuzetno unapredio svoje performanse su NVH faktori (buka, vibracije i udobnost), a to je ono što će ponovo učiniti da Mazda bude verovatno najbliža teško dohvatljivoj premium kategoriji koju sada svi proizvođači pokušavaju da dostignu.

  

Ogibljenje sa lakoćom izoluje većinu neravnina, ali se te informacije ipak prosleđuju vozaču kroz upravljački mehanizam u dovoljnoj meri da možemo pričati o „povratnoj informaciji“ iako SUV segment po definiciji ne bi trebalo da daje akcenat na takvu vrstu vožnje. Akustična izolacija je već bila dobra, a sa novim modelom je sada bez ikakvih problema u rangu sa dosta skupljim automobilima iz premium segmenta.

Specifikacije: Mazda CX-5 CD175 AT AWD
Tip motoraČetvorocilindrični SKYACTIV-D komon rejl turbo dizel
Radna zapremina2191ccm
Tip menjačaŠestostepeni manuelni
Maksimalna snaga@obrtaji175KS (129 kW) pri 4500 obrtaja
Maksimalni moment/obrtaji420 Nm pri 2000 obrtaja
Fabrički deklarisane performanse
Maksimalna brzina206 km/čas
Ubrzanje 0-100km/čas9.5 s
Prosečna potrošnja (grad)5.8 l/100km
Prosečna potrošnja (autoput)5.3 l/100km
Prosečna potrošnja (mešovito)6.7 l/100km
Dimenzije vozila
Težina1535 kg
Dužina4555 mm
Širina1840 mm
Visina1680 mm
Međuosovinsko rastojanje2700 mm
Zapremina prtljažnika506 l
Zapremina prtljažnika (+ zadnja sedišta)1620 l
Zapremina rezervoara58 l
Klirens200 mm
Cene baznog i testiranog modela
Naziv baznog modelaMazda CX-5 G165 Emotion
Cena baznog modela23290 EUR
Naziv testiranog modelaMazda CX-5 CD175 AT AWD Revolution Top
Cena testiranog modela39940 EUR
Godina pojavljivanja modela2017

Kvalitet enterijera je među boljima u segmentu, mada na tom polju možda i najlakše možete uočiti razliku između premijum takmičara, ali isto tako ti premium takmičari sada imaju vrlo agresivnu cenovnu politiku tako da solidno opremljeni XC60 ili X3 koštaju tek par hiljada EUR više uz ogradu da je oprema u Mazdi verovatno bogatija. Plastike su vrlo kvalitetne, kožni enterijer je značajno kvalitetniji nego kod prethodnog modela, a ono što često izdvajamo kao bitnu stvar je da HMI Commander kontroler daje utisak izuzetnog kvaliteta, što je vrlo bitno imajući u vidu da upravo taj kontroler će ruka vozača veoma često dodirivati.

Kad smo kod premijum konkurencije, većina konkurenata nudi poreski daleko prihvatljivije 2,0 dizelaše koji prosto „pucaju“ od snage i sa lakoćom ostavljaju CX-5 iza sebe u skoro svim parametrima vožnje.

Dizajn karoserije, sa druge strane, je nešto gde bi smo rekli da Mazda radi čak i bolje nego premijum mašine, a posebno bolje u odnosu na ostale marke iz redovne ponude. U pitanju je subjektivna kategorija, tako da po tom pitanju nećemo ići dalje od ove tvrdnje.

Cenovno gledano, Mazda je vrlo slično pozicionirana kao i ostatak glavnih igrača u segmentu, tako da za bazno opremljeni model treba izdvojiti nešto preko 25.000€, dok najbolje opremljeni model košta samo par stotina EUR manje od 40.000€.

Novi KODO dizajn je zaista korak napred, a u kombinaciji sa značajnim unapređenjima na polju udobnosti i kvaliteta vožnje sa posebnim akcentom na putnike na zadnjoj klupi – ovo je svakako vozilo koje treba imati u vidu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here