2018 Chevrolet Corvette ZR1

0
443

Nova Chevrolet Corvette ZR1 predstavljena je na ceremoniji u Dubaiju. Automobil raspolaže za 755KS i i 968Nm, što znači da je ovo najsnanažnija Corvette (i najsnažniji Chevrolet) do sada.

Deklarisana maksimalna brzina je veća od 335km/h, a za sada nisu objavljene detaljne informacije o performansama. Automobil je težak 1598kg.

  

Nova ZR1 moći će da se dobije sa sedmostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem sa polugama za menjanje brzina. Opciono se može dobiti zadnje krilo koje povećava vertikalnu silu koja pritiska automobil masom od 431kg.

Krilo je podesivo na dva načina i dolazi kao deo ZTK Performance paketa, koji obuhvata još prednji spliter i Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike. Šasija je takođe specijalno podešena za ovaj paket.

Paket za niže postavljenim krilom donosi nešto manju vertikalnu silu pritiska, ali omoguava veću maksimalnu brzinu. Obe verzije zadnjeg krila povezane su direktno sa šasijom, a Chevrolet tvrdi da to povećava čvrstoću i stabilnost.

Ispod poklopca motora je 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom, šifrovanog imena LT5. Kompresor je veći za 52% nego kod Corvette ZO6 i efikasniji je. Još jedna novost za automobile General Motorsa je dualni sistem ubrizgavanja goriva, koji se sastoji od primarnog direktnog ubrizgavanja i ubrizgavanja sa pretkomorom.

U kabini su kadice presvučene kožom, tu je i snimač koji beleži podatke o performansama i Bose audio sistem kao deo standardnog paleta opreme. Više detalja biće objavljeno sa približavanjem početka prodaje na proleće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here