Nova generacija Kodo dizajna

Tokom razvoja korišćena je nova generacija KODO dizajnerskog jezika, koja je CX-5 učinila još atraktivnijim i vizuelno agresivnijim nego ranije. Kako to uvek ide kada su nam Mazde na testu, pokušavamo da ne namećemo tezu da su u pitanju jedni od lepših automobila na tržištu. Subjektivno gledano, naravno.

Novi model je po svim karakteristikama dizajna postao dosta mišićaviji, sa oštrijim linijama i daleko agresivnijim svetlosnim grupama koje CX-5 čine nedvosmisleno upadljivijim. Jedino što je problematično je „an fas“ gledanje gde je prednji deo automobila nesrećno realizovan sa zatupljenim prednjim delom koji kvari kompletan utisak koji novi automobil odaje iz svih ostalih pozicija.

Naravno, Revolution paket opreme znači da u paketu stižu i adekvatne 19“ felne koje se uklapaju u celinu koju nova karoserija nudi. Nismo imali prilike da vidimo novi CX-5 u nekom slabijem paketu opreme, pa nismo sigurni kako će serijske 17“ sa nešto višim profilom pneumatika da zaokruže izgled, ali u ovom paketu to sve izgleda jako lepo i, nadasve, vrlo luksuzno. Kad smo kod felni, one imaju drugačiji dizajn u odnosu na prethodni, sa alu/crnom kombinacijom.

Kako prednja, a tako i zadnja svetlosna grupa su izrađene u punoj LED tehnologiji, a oblik svetala odaje britanski šmek gde zadnja svetla podesćaju na Land Rover, dok prednja imaju određene crte Jaguar modela. Ako su to i bili uzori japanskih dizajnera, mi tu stvarno ne možemo naći grešku jer u ovoj kategoriji vozila ovakav dizajn je daleko ispred svega ostalog.

Novitet je takođe i zaštita pragova vozila koja pored estetskog elementa u smislu da se štiti da prag vrata ne bude isprljan zbog vožnje po prljavom putu, a samim tim se i sprečava da vozač ili putnici isprljaju donji deo svoje toalete, već je time unapređena zvučna izolacija putničkog prostora što je jedan od značajnih napredaka u pogledu komfora koji novi CX-5 nudi.

Kompletna karoserija se odlikuje izuzetno malim zazorima i po tom pitanju Mazda može da bude uzor velikoj većini automobilskih kompanija jer su svi elementi karoserije “upasovani” sa jako malim tolerancijama. Smanjivanje zazora je, ujedno, jedan od načina da se smanji buka koju stvara opstrujavanje vazduha.

Prtljažnik se, očekivano za top opremu, otvara uz pomoć elektro motora koji je za nijansu brži od neki drugih vozila koja smo imali sa takvom opremom. Zapremina prtljažnika je neznatno povećana na ukupno 506l.

Mazda je uporedo sa ovim modelom ponudila i novu posebnu boju. Ponovo je u pitanju crvena boja, ali se ovog puta naziva Soul Crystal i koja za CX-5 model košta dodatnih 790€ umesto dosadašnjih 650€ koliko je ranije koštala doplata za „običnu posebnu“ Soul crvenu boju. Ova boja je trenutno dostupna samo za CX-5, ali treba očekivati da će i drugi modeli uskoro dobiti mogućnost da sa proizvodne linije siđu u novoj, još blještavijoj, crvenoj boji koja je sada već postala zaštitni znak Mazde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here