Euro NCAP – petice za osam novih modela

0
388

SEAT Arona, Volkswagen T-Roc i Polo, Škoda Karoq, Opel Crossland X, Volvo VC60, Citroen C3 Aircross i Mitsubishi Eclipse Cross dobli su po pet zvezdica u novoj seriji Euro NCAP bezbednosnih testova.

Kao što se vidi iz spiska, većina testiranih modela su SUV krosoveri.

Potpuno nova SEAT Arona dobilaje najviše ocene, a naročito se ističe zaštita odraslih putnika, koja je prilikom sudara procenjena na 95%. Bezbednost pešaka prilkom udara ocenjena je sa 77%.

Volkswagen se takođe odlično pokazao, pa su njegovi modeli T-Roc i Polo dobili maksimalne ukupne ocene, kao i model Škoda Karoq iz istog koncerna.

Volvo je opravdao svoju reputacij u  proizvođača bezbednih vozila dobijanjem svih pet zvezdica za model XC60. Zaštita odraslih putnika ocenjena je sa veoma visokih 98%, a bezbednosna tehnologija koja pomaže vozaču postigla je rezultat 95% zahvaljujući automatizovanim sistemima koji su deo standardne opreme.

Mitsubishi Eclipse Cross istakao se zaštitom odraslih putnika od čak 97%. Svi modeli dobro su se pokazali i u segmetnu zaštite dece u slučaju sudara, a maksimalni rezultat od po 87% ostvarili su SEAT Arona i Volvo VC60.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here