Opel priprema SUV sa sedam sedišta

0
336

Opel je ovom slikom najavio SUV model sa sedam sedišta i plag-in hibridnom varijantom, čija proizvodnja kreće za dve godine.

Direktor Majkl Lohšeler (Michael Lohscheler) potvrdio je da automobil stiže na tržište 2019. godine. Koncept, koji će verovatno koristiti platformu EMP2 grupacije PSA, biće prikazan početkom sledeće godine. Serijska verzija će se proizvoditi u Opelovoj fabrici u nemačkom Ajsenahu.

Lohšeler tokom prezentacije novog poslovnog plana nije otkrio detalje o ovom modelu, osim što je rekao da će biti ponuđena i električna varijanta. Ovaj model će zameniti Zafiru, čija se proizvodnja obustavlja sa prelaskom Opela na PSA platforme EMP1 i EMP2.

Drugi novi Opelov model koji će koristiti EMP2 platformu praviće se u Ruselshajmu. Nisu saopšteni nikakvi detalji o tom automobilu, a jedino se zna da je reč o velikom SUV modelu.

Prema informacijama koje prenosi Auto njuz (Auto News), direktor PSA Karlos Tavares želi da brzo okonča proizvodnju nove generacije Insignije, iako je ona stigla na tržište ove godine, kako bi PSA, koji je od skoro vlasnik Opela, prestao da plaća General Motorsu licencu za upotrebu njene platforme.

Opel je objavio da će do 2024. godine imati električne verzije svakog svog modela, a prva u nizu će biti električna varijanta nove generacije Corse. Taj model koristiće EMP1 platformu iz grupacije PSA, a na tržište stiže 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here