NK TEST: Dacia Duster TCe Techroad – Daster “A” klase

Novi motori alijanse se polako, ali sigurno uvlače u sve modele vrlo široke ponude Reno-Dačija-Nisan grupacije. Na red je stigao i Daster koji je uz pomoć novog 1,33 litarskog turbo benzinca sada postao daleko brži nego što je ikada bio. Ok, Dačija svojim kupcima može ponuditi i još jaču opciju, koja se odaziva na TCe 150, ali o tom modelu – potom.

Ukoliko čitate naše testove, znate da nam Reno Srbija na test ustupa možda čak i više nego što mi efikasno možemo da „preradimo“, tako da je u zimskom naletu test automobila stigao i Daster sa 130 turbo benzinskih „konja“. U pitanju je novi pogonski agregat koji se od 2019. nudi kao zamena za dosadašnje 1,2 i 1,6 litarske turbo benzinske agregate što je u slučaju ovog modela dramatično promenilo situaciju kada je izbor snažnih motora u pitanju.

Da, taj isti motor se koristi i u Mercedesu A klase, pa otuda i naš naslov koji ne samo što povezuje vozila iz dijametralno suprotnih segmenata, već i povezuje i vrlo udaljene marke koje se nalaze na potpuno drugačijim nivoima prestiža.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -