Bentley predstavio novu Bentaygu Speed

0
59

Ovo je revidirani Bentley Bentayga Speed, najbrži svetski serijski SUV, koji je osvežen za 2020. godinu u skladu da nedavno predstavljenim izmenama na čitavoj seriji.

Kozmetičke izmene usklađuju verziju Speed sa ostalim novim Bentaygama. Naglašenija prednja maska čini celinu sa parom LED svetlosnih grupa povijenih unazad. Speed ima specifičan prednji branik, revidirane usisnike i dodatnu svetliju liniju duž donje ivice.

Felne prečnika 22 inča ostaju deo standardnog paketa, a stare četvrtaste svetlosne grupe zamenjene su ovalnim jedinicama horizontalne orijentacije, po ugledu na Continental GT. Revidirani su i završeci cevi izduvnog sistema.

Kupci mogu da odaberu specifikaciju Black i tada menjaju hromirane detalje na karoseriji elementima crne boje ili od ugljeničnih vlakana. Felne su takođe ofarbane u crno, a veliko zadnje krilo zamenjeno je istim takvim od karbona.

Značajne izmene desile su se i u kabini. Centralni segmet je potpuno nov, a preoblikovani ventilacioni otvori smešteni su iznad multimedijalnog sistema sa većim ekranom od 10,9 inča. Novi sistem ima poboljšanu navigaciju sa 3D mapiranjem, praćenjem informacija o saobraćaju u realnom vremenu i onlajn osvežavanjem softvera.

Ispred vozača je nova digitalna tabla sa instrumentima, kao i novi head-up prikaz podataka na vetrobranu sa više detalja i noovm grafikom.

U mehaničkom pogledu, Bentayga Speed je neizmenjena. 630KS i 900Nm isporučuje se iz šestolitarskog W12 motora. Ubrzanje od 0-100km/h traje samo 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je 305km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here