Naslednik McLarena P1 2024. godine

0
137

McLaren je počeo rad na nasledniku modela P1, a direktor kompanije Majk Fluit potvrdio je da ovaj automobil možemo očekivati 2024. godine. On je napomenuo da će model biti elektrifikovan.

Još nismo objavili pogon. Jasno je da će, kada gledamo napred, biti hibridizovan ili električno vozilo”, izjavio je Fluit u razgovoru za Autocar.

On je ponovo odbacio mogućnost da McLaren napravi električni model fokuisran na staze. “Volim električna vozila. Vozio sam ih mnogo u poslednje vreme i za redovnu upotrebu. Dobro reaguju, prefinjena su i imaju neverovatne performanse, ali su vremena punjenja zaista restriktivna”.

Fluit je ukazao na primer modela 765LT, kojeg mnogi kupci često voze na stazi. “Ako bi to bilo električno vozilo, imali biste možda 30 minuta za vožnju, a potom biste ga punili do sledećeg dana. To nije uverljiva pozicija”, izjavio je direkor McLarena.

On je priznao da su specifikacije budućih električnih hipermodela poput Lotusa Evije i Pininfarine Battiste “neverovatne”, ali je insistirao da McLarenovi kupci žele nešto više od pukih brojeva.

Mi ne pravimo automobile na taj način: čist sprint od 0-200km/h ili 0-300km/h ili čak ni u pogledu maksimalne brzine. To je posledica atributa koje smo dizajnirali u okviru automobila”, rekao je Fluit.

McLaren je ranije najavio da će njegovi modeli ubuduće imati hibridne pogone, a prva u nizu je plag-in hibridna zamena za Sports seriju, posle čega će ubrzo uslediti drugi modeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here