Pininfarina Battista – prva restilizacija

0
225

Kompanija Automobili Pininfarina predstavila je model Battista na Sajmu automobila u Ženevi ranije ove godine, a sada je objavila prve fotorgrafije restilizovanog modela. Novi dizajnerski elementi su rezultat razvoja modela upotrebom simulacija i vazdušnog tunela.

Predsednik kompanije Paolo Pinifarina izjavio je da je dizajnerski tim mukotrpno radio da bi prezentovao svoj rad u Ženevi, ali da rad na usavršavanju dizajna nikada ne prestaje i da su rezultat izmene na prednjem kraju automobila, koje naglašavaju njegovu eleganciju i lepotu.

Prednji kraj je dobio agresivnije, naglašenije linije i preuzeo stil sa zadnjeg kraja. Revidirani su i retrovizori da bi se poboljšala aerodinamička efikasnost. Ovo nisu radikalne izmene, ali mogu biti prve u nizu koje će značajnije unaprediti ovaj model.

Ispod karbonske karoserije smeštena je kombinacija od četiri električna motora i baterija od 120kWh. Ubrzanje od 0-100km/h traje manje od 2 sekunde, tvrdi proizvođač.

Battista je zasnovan na karbonskoj šasiji koju je napravio Rimac. Električni motori, kondenzatori i baterija takođe potiču iz te kompanije, ali je firma Pininfarina uložila dosta truda da ovom modelu podari lični pečat, naročito u pogledu proporcija i pomeranja vetrobrana unapred, čime je kreirana tradicionalna silueta italijanskih supermodela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here