Novitec tjunirao Ferrari 488 Pistu

0
270

Bavarska tjunerska kuća Novitec obradila je Ferrari 488 Pistu na diskretan način, bez rizika da naruši originalni dizajn, dodajući suptilne aerodinamičke elemente i delove od ogoljenog karbona.

Sve nove komponente razvijene su u vazdušnom tunelu radi postizanja maksimalne aerodinamičke efikasnosti. Na prednjem braniku dodat je spojler koji smanjuje otpor vazduhu pri većim brzinama. Novi bočni paneli naglašavaju linije karoserije, a kućišta spoljnih retrovizora i trougao iza prozora na vratima napravljeni su od karbonskih vlakana.

Na zadnjem kraju, Novitec je ugradio spojler i karbonski okvir okruglih cevi izduvnog sistema. Bočni indikatori su zatamnjeni, kao i treće stop svetlo.

Umesto Ferrarijevih fabričkih felni, sada su tu nove komponente prečnika 21 inč napred i 22 inča nazad. Dodat je i hidraulični sistem za ogibljenje, koji spušta pistu za 35mm radi postizanja još agresivnijeg izgleda. Ovaj sistem može da podigne automobil za 40mm kada je potebno da se savlada neka prepreka na putu.

Fabrički 3,9 litarski V8 motor pojačan je na 800KS i 898Nm, što je rezultovalo smanjenjem ubrzanja od 0-100km/h sa 2,85 sekundi na samo 2,7 sekundi. Maksimalna brzina je povećana sa 340km/h na 345km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here