ABT Volkswagen Golf GTI TCR

0
270

ABT je predstavio tjuning paket za novi Volkswagen Golf GTI TCR, poslednju fabričku verziju najjačeg Golfa pre premijere nove generacije u narednih 12 meseci. ABT je poznat po finom dorađivanju Volkswagenovih automobila, a ni rad na TCR nije drugačiji.

Paket je koncentrisan oko ABT jedinice koja kontroliše rad motora, zahvaljujući kojoj je snaga serijskog automoibla pojačana sa 290KS na impresivnih 340KS. Maksimalni obrtni momenat povećan je za 50Nm, pa tjnirani GTI TCR raspolaže sa 430Nm. Ova poboljšanja dovoljna su za skidanje 0,2 sekunde pri ubraznju od 0-100km/h i novu maksimalnu brzinu od 265km/h.

Dinamika vožnje unapređena je setom ABT opruga za ogibljenje sa mogućnošću podešavanja klirensa. Moguće je dodati i ABT anti-roll šipke, koje se kombinuju sa standardnim ogibljenjem da bi se eliminisalo uvijanje karoserije.

Da bi naglasio nižu siluetu automobila, ABT je dodao i set felni jedinstvenog dizajna. Reč je o GR jedinicama sjajne crne boje sa dijamantskim dezenom. Za sada nema infromacija o ceni ovog tjunerskog paketa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here