Volkswagen Golf GTI TCR

0
224

Volkswagen je zvanično predstavio Golf GTI TCR. Automobil je zasnovan na sedmoj generaciji Golfa i raspolaže sa 290KS, a napravljen je kao proslava učešća ove marke u touring šampionatu.

TCR je najbrži Golf sa prednjim pogonom koji je Volkswagen do sada napravio, pošto raspolaže opcijom podizanja maksimalne brzine sa 250km/h na 260km/h. Ubrzanje od 0-100km/h spušteno je za 0,3 sekunde u odnosu na žestoki Golf GTI Clubsport S i traje 5,6 sekundi.

Automobil koristi isti dvolitarski četvorocilindrični turbo benzinac, a pomenutih 290KS proizvodi pri 5000 obrtaja u overboost režimu, kada se turbo pritisak povećava sa 1,9 n 2,1 bara u periodu do 10 sekundi. Tada motor isporučuje 44KS više od standardnog Golfa GTI sa opcionim paketom za više performanse, a maksimalni obrtni momenat ostaje isti – 368Nm u rasponu od 1600 do 4300 obrtaja.

Motor Golfa GTI CTR stiže sa filterom čestica i kombinuje se sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila i blokirajućim diferencijalom na prednjoj osovini. Manuelni menjač ne postoji ni kao opcija.

TCR se razlikuje od standardnog Golfa GTI po izraženijem prednjem spliteru, širim pragovima, novom spojleru i velikom zadnjem dufuzoru. Kupci mogu da odaberu i specijalne grafike za zadnji deo pragova, foliju za bokove sa dezenom saća sa prednje maske i lampe koje projektuju TCR logo na putu kada se otvore vrata. LED svetla su deo standardnog paketa, kao i automatsko kočenje u vanrednim situacijama ispred automobila. Paket je kompletiran digitalnom isntrument tablom.

Kabina Golfa TCR sadrži sportska sedišta čiji su bokovi presvučeni tkaninom od mikrovlakana. Dezen za centralni segment sedišta razvijen je specijalno za ovaj model, a sportski upravljač ima zaravnjen donji deo i crveni marker na položaju 12 časova, što je posveta trkačkoj verziji ovog automobila. Odelenje VW Motorsport saopštilo je da je od 2016. godine isporučilo blizu 100 takvih automobila.

Golf GTI TCR najavljen je prošle godine konceptom na automoiblskoj izložbi Worthersee.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here