Volkswagen prikazao koncept Golf GTI TCR

0
522

Volkswagen je na izložbi tjuniranih automobila Worthersee u Austriji izložio koncept Golf GTI TCR, koji najavljuje novu top verziju Golfa GTI. Serijska verzija stiže krajem godine, a Volkswagen je potvrdio podatke o snazi od 290KS i 368Nm, te maksimalnoj brzini od 262km/h.

Automobil je zasnovan na trkačkom Golfu GTI TCR, koji ima još više snage. Serijska varijanta će koristiti dvolitarski turbo redni četvorocilindrični motor, a snaga će se slati na prednje točkove sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Prednja osovina imaće blokirajući diferencijal.

 

Među elementima sa kocepta koji će se naći u serijskom modelu su zadnji spojler, pragovi i zadnji difuzor. VW je objavio da će GTI TCR imati felne od 18 inča u standardnom paketu, ali da će kupci moći da odaberu i felne od 19 inča.

Iz koncepta će biti preuzeti i dodatni hladnjaci kako bi se pogonski sklop dovoljno hladio, kao i agresivnije podešavanje sistema za kontrolu dinamike vozila.

Konceptualni GTI TCR u kabini ima par sportskih sedišta u crnoj i crvenoj boji. Tu je i sportski upravljač sa sportskom oznakom na položaju 12 časova. Ovi detalji se takođe mogu očekivati u serijskom automobilu.

Ovo će verovatno biti poslednja nova verzija Golfa sedme geenracije, pre premijere potpuno novog hečbeka sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here