Detroit: Cadillac najavio električni SUV

0
133

Cadillac je najavio električnog SUV rivala Teslinom Modelu X i Audiju e-tron. Automobil će koristiti platformu BEV3, a očekuje se da će se naći u prodaji pre kraja 2021. godine.

Model koji za sada nema ime prikazan je u konceptualnoj formi. Kada se nađe u prodaji, to će biti prvi General Motorsov model na budućoj BEV3 platformi. Ona se trenutno razvija za buduće električne modele General Motorsa. Cilj proizvođača je da postigne autonomiju od 480km sa jednim punjenjem baterije.

GM je ranije saopštio da će Cadillac biti lider u segmentu električnih vozila. Istovremeno, ova marka je najavila novi krosover XT6, novi Escalade i limuzinu vrhunskih perfromansi u narednih nekoliko godina. Ovi modeli biće predstavljeni pre premijere električnog SUV-a.

Cadillac navodi da je arhitektura BEV3 fleksibilna i modularna, što znači da će kompanija moći da razvija nove modele za relativno kratko vreme.

Američka marka je potvrdila da će ovu arhitekturu koristiti modeli različitih stilova karoserije Cadillac je saopštio da BEV3 može biti konfigurisana za pogon na prednjim, zadnjim ili svim točkovima i da baterijsko pakovanje može da se konfiguriše prema potrebama kupaca i ceni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here