2019 BMW Serija 7

0
247

BMW je detaljno osvežio Seriju 7 stilskim izmenama, novim pogonskim opcijama, među kojima je i plag-in hibridna varijanta, i tehnološkim poboljšanjima koja osiguravaju da model ostane među liderima u svojoj klasi.

Stilske izmene su na tragu SUV modela X7, sa idejom da se najveća luksuzna limuzina ovog proizvođača distancira od manje Serije 5. Izmene su napravljene imajući u vidu značaj prodaje ovog modela na tržištima SAD i Kine.

Nova hromirana maska sa tradicionalnim “bubrezima” je znatno veća i podiže ivicu poklopca motora za 50mm. Redizajnirana prednja svetla su tanja nego do sada, a adaptivne LED jedinice su deo standardnog paketa. Na listi opcija ostaje BMW Laserlight tehnologija. Preko celog zadnjeg kraja proteže se LED traka, a restilizovana su i zadnja svetla.

Raspored u kabini nije menjan, ali su upotrebljeni bolji materijali uz određene tehnološke izmene. Centralni ekran multimedije sa BMW iDrive 7.0 sistemom ima podršku digitalne instrument table dijagonale 12,3 inča. U ponudi je sada i drveni trim. M Sport paket za model M760Li xDrive donosi naglašeniji sportski stil.

Taj model je i dalje top ponuda sa 6,6 litarskim V12 agregatom koji omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 3,8 sekundi. Model 750i koristi 4,4 litarski V8 agregat koji je temeljno prerađen i pojačan na 530KS.

Plag-in hibridna Serija 7 sada ima oznaku 745e i koristi redni šestocilindrični benzinski turbo motor u kombinaciji sa baterijom visoke voltaže i električnim agregatom. Ukupna snaga sistema je 395KS, a korištenjem samo električne energije može se preći 55km. Iz ponude je izbačena verzija sa četvorocilindričnim motorom, a u katalogu ostaju 730d, 740d i 750d dizelaši sa šestocilindričnim motorima.

Svi modeli dobili su unapređeni osmostepeni BMW Steptronic automatski menjač. Tehnološki paket koji pomaže vozaču pojačan je novim asistentom koji se koristi pri nezgodnom manevrisanju unazad. Sistem prati liniju koju je vozilo prešlo u prethodnih 50 metara, a vozač kontroliše samo pedalu kočnice. Tu je i sistem daljinske kontrole za parkiranje, ali tek od jula.

Narudžbine se primaju od proleća.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here