ABT Škoda Kodiaq

0
153

Ubrzo posle obrade modela Škoda Octavia vRS, kompanija ABT Sportsline okrenula se najvećem SUV modelu ovog proivođača. Škodin sedmosed u vRS varijanti je rekorder na stazi Nirburgring u svojoj klasi, pa je to bila polazna tačka za ovaj projekat.

Ispod poklopca motora nalazi se četvorocilindrični turbo dizelski motor koje je pojačan sa 240KS i 500Nm na 270KS i 540Nm. Snaga se prenosi preko sedmostepenog DSG menjača, koji je standardan u svim verzijama vRS Kodiaqa. Ubraznje od 0-100km/h poboljšano je za 0,2 sekunde i sada iznosi 6,8 sekundi uprkos težini automobila od 1805kg. Nije naveden podatak o maksimalnoj brzini, što znači da on verovatno ostaje fabričkih 217km/h.

Snaga je povećana ugradnjom nove ECU jedinice, a ABT opruge smanjuju klirens i spuštaju težište, a automobil dobija agresivniji izgled. Aerodinamički paket karoserije nije menjan, a ABT je dodao svoje felne od 20 inča, po čemu se ova verzija razlikuje od ostalih Kodiaqa.

Tjunirani Kodiaq nije testiran ponovo na Nirburgringu, ali se može pretpostaviti da bi skinuo nekoliko sekundi sa fabričkog vremena od 9 minuta i 30 sekundi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here