Audi Q4 e-tron koncept stiže u Ženevu

0
261

Audi je objavio zvanične skice kojima najavljuje prezentaciju konpceta Q4 e-tron na Sajmu automoibla u Ženevi sledećeg meseca. Ovaj kompaktni SUV će postati deo Audijeve ponude 2020. godine.

Automobil koristi Volkswagenovu MEB platformu za električne automoble. Kada se nađe u serijskoj proizvodnji, to će biti prvi Audijev model koji će koristiti ovu novu arhitekturu.

Tri skice nagoveštavaju dizajn koncepta spolja i unutra. Kabina je pomerena više napred u odnosu na konvencionalne automobile, što je bilo moguće postići usled odsustva tradicionalnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Prednji deo predstavlja blago unapređenje stila aktuelnih Audijevih modela, sa velikom maskom i tankim svetlima.

Može se očekivati da će koncept od metala biti ipak umerenije stilizovan u poređenju sa ovim prikazom, a ne bi bilo iznenađenje da serijska verzija bude još bliža uobičajenom izgledu Audijevih modela.

Izgled kabine inspirisan je većim e-tron GT konceptom, sa šestougaonim upravljačem i skoro identičnom centralnom konzolom. Ekran multimedije je blago usmeren prema vozaču.

Na tržištu su već prsutni električni SUV modeli iz premijum segmenta, ali je segment kompaktnih SUV modela uglavnom nepopunjen. Audi će pokušati to da promeni ovom modelom, a glavni konkurenti trebalo bi da mu budu Tesla Model Y, električni Volvo XC40 i najavljeni mali električni SUV iz Mercedesa. Svi bi trebalo da se pojave na tržištu tokom ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here