2020 Alpina B7

0
109

Alpina je predstavila model B7, unapređenu verziju najveće BMW limuzine sa motorom od 600KS i 590Nm maksimalnog obrtnog momenta i paketom sportskih elemenata.

Ispod poklopca motora je 4,4 litarski V8 twin-turbo motor. Alpina je poboljšala BMW turbo sistem u mehaničkom segmentu i unapredila softver koji reguliše rad motora. Maksimalni obrtni momenat dostupan je u rasponu od 2000 do 5000 obrtaja. Maksimalna brzina je 328km/h, a prethodni B7 dostizao je 310km/h. Ubrzanje od 0-100km/h spušteno je za jednu desetinku, na 3,5 sekundi

Alpina je preradila i osmostepeni automatski menjač, koji sada ima kraće stepene prenosa. Nemačka tjunerska kuća obećava opuštenu vožnju u nižim obrtajima i naglu isporuku snage kada se papučica gasa oštro pritisne.

Alpinin sportski izduvni sistem smanjuje pritisak u zadnjem delu, doprinosi ukupnom smanjenju težine automobila i sadrži aktivne ventile preko kojih vozač reguliše nivo buke. Sportski režim oslobađa sav potencijal pojačanog motora u zvučnom smislu.

U ogibljenju su zadržani brojni BMW elementi, poput vazdušnih jastuka, podesivih adaptivnih amortizera i sistema Active Comfort Drive sa tehnologijom koja “čita” put unapred i prilagođava ogibljenje. Upravljanje točkovima na zadnjoj osovini takođe je zadržano sa serijskog automobila. Vozač može da poveća klirens za 2cm radi savlađavanja prepreka, a automobil se automatski spušta za 1,5cm pr brzini od 225km/h.

Alpina je obradila xDrive sistem da bi vozilo bilo agilnije i bolje uravnoteženo. Dodat je i set specijalnih Michelin pneumatika dimenzija 255/40ZR20 napred i 295/35ZR20 nazad, a felne su prečnika 20 inča.

Automobil je dobio novi prednji branik sa funkcionalnim usisnicima vazduha. Zadržana je prepoznatljiva BMW maska, a za boju je odabrana Alpina plava metalik. U ponudi su dostupne i ostale boje iz BMW kataloga.

Kabina je presvučena napa kožom, a putnnici mogu da koriste najnoviji multimedijalni sistem i digitalna unapređenja iz regularne Serije 7. B7 ima digitalnu instrument tablu sa revidiranim brzinomerom i obrtomerom. Alpina je presvukla upravljač spcijalnom vrstom kože sa plavim i zelenim šavovima. Kupci mogu da biraju piano crni ili drvetom ukrašeni enterijer.

Automobil raspolaže standardnim BMW bezbednosnim paketom, koji obuhvata automatsko kočenje, upozoravanje na predstojeći sudar, detekciju pešaka i biciklista, upozorenje na izalazak iz saobraćjne trake, pokrivanje slepih tačaka i upozorenje na bočni saobraćaj. Tu su i adaptivni tempomat, aktivnа kontrola kretanjа u saobraćajnoj traci automatska promena trake i poluautonomni sistem za kretanje u saobraćajnoj gužvi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here