Računski centar

Sedanje u novu A klasu koja na spisku opreme ima opcione ekrane dijagonale 10,3” je jedan futuristički događaj, iako smo već imali prilike da vidimo velike ekrane, ali ovoliku staklenu površinu u relativno malom automobilu do sada nismo imali prilike da vidimo.

Visoka rezolucija i velike površina digitalnog kokpita su u praksi toliko dominantni, da je vrlo lako izgubiti iz vida da osim ogromne količine informacija koje kokpit u svakom trenutku nudi, tu postoje i druge vrednosti koje bi vozaču trebale da budu bitnije. Prva dva dana testa smo proveli u konstantnim pokušajima da odlučimo koje informacije želimo da imamo na centralnom displeju, a koje na vozačkom.

U standardnoj opremi Mercedes kupcima nudi MBUX sistem sa ekranima  od 7”, dok se na spisku opcija nalaze upravo 10,3” ekrani koje smo mi imali u test vozilu. MBUX je skraćenica od Mercedes Benz Korisnički Interfejs iliti u originalu Mercedes Benz User Experience koji zahvaljujući vrlo bliskom pozicioniranju ekrana nudi subjektinvi osećaj kao da gde god pogledate imate pred sobom displej visoke rezolucije.

Sa novim sistemom stigao je i novi način kontrole, tako da vozač na upravljaču ima dva mini „tač peda“ tj. taster koji može da detktuje kretnje prsta, a svaki od tih tastera je rezervisan za upraljvanje odgvoarajućim ekranom što, samo po sebi, traži da vozači budu potpuno u toku sa aktuelnim tehnologijama i da imaju razvijen osećaj upravljanjem sa obe ruke nezavisno. Za one koji nisu baš svakodnevno na četovima-snepčetovima-tviterima-fejsbucima tu je i centralni „tačped“ kojim možete upravljati na nešto klasičniji način. Novi sistem nudi i naprednu glasovnu kontrolu sistema, kao i poslednju generaciju navigacionog sistema.

Kada malo uspete da omaknete pogled od prave stihije informacija koje se šalju ka vozaču, možete primetiti da je enterijer jedno vrlo luksuzno okruženje, čemu je svakako doprinela činjenica da je test automobil opremljen AMG paketom opreme što znači da smo imali na raspolaganju izuzetno kvalitetna sportska sedišta koja, sama za sebe, mogu potpuno zamaskirati činjenicu da se nalazite u nečemu što Mercedes naziva “ulaznicom” u njihovu ponudu. Luksuzna sedišta, AMG elementi i 18″ točkovi sa sobom nose i cenovnu premiju od oko 4.000e….

Enterijer je izrađen od veoma kvalitetnih materijala, čime se dodatno ističe najava Mercedesa da će A klasa nuditi identični kvalitet i luksuz, kao i daleko skuplji modeli u ponudi ove kompanije. Ventilacioni otvori su, pre svega, svojevrsno umetničko delo koje je još jedan pokazatelj da ste u premijum vozilu. Situacija se nastavlja sa svim ostalim elementima koje možete videti ili dodirnuti, tako da u tom smislu Mercedes sa A klasom ne ostavlja mnogo prostora da se nađe slaba tačka.

Prtljažni prostor je prilično prostran, što brojka od 370l i potvrđuje. Prtljažnik je dovoljan čak i manjim porodicama, mada se, po prirodi stvari, ne očekuje da A klasa bude prvi izbor porodičnih kupaca.

   

Mesta na zadnjoj klupi ima dovoljno, čak i kada su odrasli u pitanju, mada treba reći da je sedenje vrlo nisko te da sportska sedišta zahtevaju dosta prostora tako da prostora za noge odraslih putnika nema previše, što duže vožnje sigurno neće učiniti posebno udobnim za odrasle putnike uproskos tome što su zadnja sedišta izuzetno udobna, a da nisko sedenje u praksi donosi više prostora za glave putnika na zadnjoj klupi nego što bi se to moglo očekivati od ovako niske siluete vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here