Pogon

Glavni izvor kontraverzi, kada su u pitanju nove generacije manjih Mercedes klasa, su pogonski agregati nastali u saradnji sa Reno-Nisan Alijansom, a posebno oni koji su direktno preuzeti iz tog programa.

Mercedes je svestan toga, tako da se u svim materijalima akcentuje da su ti agregati modifikovani drugačijim komponentama specifičnim za Mercedes modele kako bi se kupci koji imaju ovakvu vrstu problema, koliko-toliko umirili.

Mercedes je u početnom periodu prodaje nudio dva benzinska agregata namenjene A200 i A250 modelima. Iza oznake A200 se krije novi 1,33 litarski benzinski agregat razvijen u saradnji sa Reno-Nisan Alijansom koji proizvodi 160KS i 250Nm, dok je za A250 zadužen 2,0 litarski turbo iz Mercedes „kuhinje“ sa 225KS i 350Nm. Ponuda dizela se inicijalno oslanja samo na A180d, a za pogon će biti zadužen dobro poznati Renoov 1.5 dCi sa 115KS i 195Nm.

Gama motora je nakon toga proširena sa A160 i A180 modelima koji takođe koriste 1,33 turbo benzinac koji u tim modelima razvija 109, odnosno 136KS. Za A220 model je iskorišćen 2,0 turbo benzinac koji razvija 190KS. Ovih dana stigla potvrda da će potpuno novi 2,0 litarski dizel agregat sa kodnom oznakom OM654 biti ponuđen za A200d i A250d. Od ove generacije A klase u ponudi će biti i dve AMG varijante – A35 AMG i A45 AMG.

Šestostepeni manuelni menjač se nudi serijski, dok su sedmostepeni i osmostepeni menjači sa duplim kvačilom na raspolaganju kao opcije.

Ogibljenje koristi Makferson napred, dok se pozadi nudi ili torzija ili multilink, u zavisnosti od modela. Modeli sa snažnijim agregatima (2,0) pozadi imaju multilink koji je takođe prisutan i kod modela sa motorima manjih zapremina ukoliko su u kombinaciji sa 4Matic pogonom.

Mercedes je unapredio 4×4 pogonski sistem koji je sada elektro-mehanički, umesto prethodnog elektro-hidrauličkog rešenja. Novi 4Matic sada nudi potpuno promenljivo slanje snage na prednju i zadnju osovinu u cilju maksimizacije efikasnosti pogona.

Dynamic Select sistem nudi mogućnost promene ponašanja upravljačkog i pogonskog sistema, a opciono se nudi i aktivno podešavanje tvrdođe ogibljenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here