Prve slike nove Toyote Supre

0
159

U medije su proceurele prve slike nove Toyote Supre, koja će imati premijeru u januaru na Sajmu automobila u Detroitu. Dve nove slike dolaze sa Supra MKV foruma i potpuno otkrivaju novi sportski mdel u svetlocrvenoj boji.

Ovde je prvi put prikazan zadnji kraj automobila, sa detaljima dizajna, difuzorom, cevima izduvnog sistema i natpisom Supra.

Izgled serijskog automobila blizak je sportskom konceptu FT-1, ali ima detalja koji su evoluirali. Bokovi proizvodne verzije nisu tako naglašeno izvajani kao kod koncepta, niti su felne toliko istaknute. Nema zadnjeg krila, a ni linije zadnjeg kraja nisu toliko istaknute kao kod koncepta.

Zanimljivo je da je krov, kako se čini, zadržao oblik sa dve kupole. Aerodinamika prednjeg kraja takođe je izmenjena, verovatno da bi se postiglo neophodno hlađenje.

Ovo će biti peta generacija Supre, a automobil je razvijen na istoj platformi kao novi BMW Z4. Supra će koristiti iste pogonske sklopove, ali neće dobiti BMW-ov sklopivi krov. Očekuje se da će osnovni motor biti trolitarski turbo šestocilindrični benzinac od oko 340KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here