2019 Dodge Charger

0
131

Dodge Charger ulazi u 2019. godinu sa stilskim osveženjem i elementima koji poboljšavaju performanse. Proizvođač je odlučio da se fokusira na najreprezentativniji SRT Hellcat.

Ova supersportska limuzina zadržava 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom od 715KS i 880Nm, koji je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem.

Dizajnerske novine su nova prednja maska sa dvostrukim usisnikom vazduha, koji doprinose boljem hlađenju motora. Tu su i novi sistemi poput asistencije za brzi start, kontrolisano kočenje prednjih točkova dok su zadnji slobodni za spaljivanje pneumatika (Line Lock), vazdušno hlađenje kompresora nakon što se motor isključi (After-Run Chiller) i sistem koji zaobilazi ventil i unapred puni kompresor uz regulisanje protoka goriva i rad svećica, čime se generiše rezerva obrtnog momenta, koja se isporučuje prilikom ubrzavanja iz mesta (Torque Reserve).

R/T Scat paket donosi i taster za kontrolu brzog starta na centralnoj konzoli. Njime se koordiniše rad motora, menjača i ogibljenja. Adaptivni amortizeri mogu da se dodaju radi boljeg upravljanja. U ponudi će biti zadržan i 6,4 litarski V8 motor od 500KS i 645Nm. Regularni R/T paket podrazumeva 5,7 litarski V8 agregat od 375KS i 535Nm.

Sve verzije mogu se dobiti sa opcijom crnog poklopca motora, Brass Monkey felnama od 20 inča, a SRT Hellcat ima kabinu presvučenu alkantarom.

Poslednja novina je podela ponude na bazni Charger GT i Charget SXT, sa pogonom na zadnjim točkovima, i Charger SXT AWD. Sva tri koriste 3,6 litarski V6 motor od 300KS i 357Nm, odnosno 295KS i 352Nm za SXT. Novost na listi opcija su sportka sedišta, napa koža i paket crnog trima za enterijer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here