Prvi utisci: Mazda CX-3 G121

0
1024

Aktuelna generacija CX-3 modela je tokom prvog i drugog susreta ostavila veoma pozitivan utisak. Mišljenje da je ovo jedan od najboljih automobila u svojoj kategoriji nije samo naše, već se može videti i kroz rezultate prodaje.

Kada se pogleda prodaja Mazde, CX-3 je na drugom mestu po broju prodatih primeraka. Evropsko tržište je vrlo dobro prihvatilo vizuelno veoma atraktivan CX-3, tako da se ovaj model kontinuirano prodaje sve bolje. Spavanja na lovorikama, posebno u super konkurentnim SUV segmentima, nema tako da je već došlo vreme za restilizaciju modela, koji po svemu sudeći zapravo i nema mnogo toga da unapredi.

Po broju izmena na polju karoserije, jasno je da CX-3 i nije zahtevao „botoks intervenciju“. Jedina razlika koju dobar poznavalac može primetiti je drugačiji „gril“ na prednjoj masci i eventualno promenu unutrašnjosti zadnjih svetala koje su sada LED. Nova „Soul Red Crystal“ nijansa crvene boje uz malo drugačiji dizajn 18″ felni okončava spisak unapređenja na dizajnu spoljašnjosti.

Unutra takođe nema nekih većih promena, uključujući i neodstatak dobrog mesta za odlaganje telefona, što u današnje vreme postaje sve važnija stvar kada se govori o upotrebljivosti enterijera po pitanju skladišnog prostora.

Kao i prethodna dva puta, pogonski agregat koji je pokretao CX-3 je 2.0 benzinac koji umesto oznake G120, sada nosi oznaku G121 čime se simbolično ukazuje da je na motoru bilo manjih unapređenja.

Za deklarisanu snagu, CX-3 „mrda“ veoma dobro. Ono što je takođe ostalo isto se odnosi na utisak u vožnji, pa je CX-3 i dalje jedan od najboljih „vozačkih“ modela u klasi. Sve ovo prati i veoma niska potrošnja, posebno za benzinski motor bez turbo punjača, gde Mazda još jednom pokazuje svu moć SKYACTIV-G tehnologije.

Očekivano, cena je malo veća nego ranije. Nije to samo zbog restilizacije, već i zbog infalicija raznih valuta. Testirani model u Revolution paketu opreme, sa 6-brzinskim ručnim menjačem, uz doplate za boju i navigaciju, ima cenu od nešto preko 22000 evra.

Prethodni tekstBMW M Performance delovi za novu Seriju 3
Sledeći tekstMcLaren Speedtail – novi detalji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here