F1: Noris umesto Vandorna u Meklarenu

0
160

Meklaren će naredne godine imati kompletno novu vozačku postavu. Ekipi se pridružuje Lando Noris koji menja Štofela Vandorna.

Nakon objavljivanja Alonsa da prestaje sa F1 angažmanom, odnosno nakon prelaska Sajnca juniora u ekipu Meklarena, ostalo je otvoreno da li će ekipa zadržati Vandorna za narednu sezonu. Štofel ne impresionira već duže vreme i praktično i nije imao neke šanse da obnovi saradnju sa ekipom iz Vokinga. Drastično lošiji rezultati od Alonsa, naveli su ekipu da objave kako neće produžiti saradnju za Štofelom, a gotovo odmah nakon te vesti javili su da su angažovali Norisa za 2019. godinu. Lando Noris je imao par nastupa za ekipu Meklaren na slobodnim treninzima i po rečima Zeka Brauna impresionirao ih je, što je 18-godišnjem Norisu bilo dovoljno da zauzme mesto stalnog vozača u F1 za narednu godinu. 

Lando Noris je deo Meklaren škole od 2017. godine, a trenutno je u borbi za titulu u F2 šampionatu gde se bori sa Mercedesovim pulenom, Džordžom Raselom. U svom vlasništvu mladi Noris već ima nekoliko titula, evropska formula 3, Eurocup formule Reno itd. Donekle se i znalo da će Noris dobiti priliku za F1 tokom naredne godine, a praktično je i postalo jasno onog trenutka kada Meklaren nije želeo da ga preda Toro Roso ekipi, što je samo pokazatelj da su ga čuvali za sebe. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here