Da budemo realni Dačija je imala uvek manje problema sa dizajnom spoljašnosti nego sa dizajnom, kvalitetom i ergonomijom u unutrašnjosti vozila. Tako je praktično bilo sa svim vozilima iz Dačije, pa je to bio slučaj i sa ovim modelom. Promene u unutrašnjosti prilikom redizajna su ispravile masu tih stvari, a kvalitet materijala je dodatno popravljen kada su počeli da se ugrađuju elementi enterijera koje koriste redizajnirani Sandero modeli.

Nakon dva redizajna počeli da se koriste obruči volana kao na novijim modelima ove fabrike, ali i multimedijalni sistem, MediaNav koji omogućuje korišćenje navigacije preko ekrana osetljivog na dodir i kameru za vožnju u rikverc. I ovo su stavke koje jednostavno moraju da ispune sva moderna SUV vozila kako bi pronašla svoj put do kupaca, koji su prilično zahtevni kada je reč o ovakvim sitnicama.

Sam enterijer, odnosno dizajn elemenata je ostao nepromenjen, tako da je tu sve poznato i nema iznenađenja. Promenjeni su samo materijali što je svakako dobra stvar i sada Daster deluje dosta bolje unutra. Ipak, ima i elemenata koji moraju da trpe prvobitne kompromise u dizajnu. Možda i najveći problem je položaj multimedijalnog sistema. Sa prvim redizajnom je uveden ekran od 7“ koji je osetljiv na dodir, preko koga je moguće koristiti i navigaciju (doplata 350EUR), a sam položaj ekrana je neprirodan za korišćenje navigacije, tačnije glavni problem je visina na koju je postavljen. Ekran je dosta nisko montiran pa vozač mora značajnije vreme provesti ne gledajući u put da bi mogao da proveri poziciju na navigaciji, što nije u skladu sa modernim tekovinama po pitanju bezbednosti u vožnji.

Kada govorimo o prostoru tu nema većih zamerki, ali ne možemo reći da nema kompromisa.

Vozač i suvozač imaju sasvim dovoljno prostora, a jedina stavka koja nam je zasmetala kada je reč o položaju na predjim sedištima je konstantan kontakt kolena i dela gde su smeštene komande elektro pomerivih stakala. Položaj je kao u nekim dostavinim ili kombi vozilima i ovo dodatno dolazi do izražaja sa EDC menjačem iz prostog razloga što levu nogu nećete koristiti aktivno u vožnji pa će tako pomenuti element prilićno žuljati.

Na zadnjoj klupi je praktično ista situacija, ne sa žuljanjem, već sa prostorom. Nikakvih problema nema po visini i to je za svaku pohvalu. Prostora za noge nema mnogo, tako da ne treba očekivati da će odrasli muškarci da se voze posebno komforno, mada smatramo da imajući u vidu klasu vozila, to ne bi ni trebalo očekivati od Dastera.

Prtljažnji prostor je dovoljno velikih dimenzija da primi tovar četiri putnika i njegova dimenzija varira u zavisnosti da li ste se odlučili za verziju sa pogonom na sva četiri točka ili za pogon samo na prednjoj osovini. Sa pogonom na prednjim točkovima zapremina prtljažnika je veća za 32l.

Pozicija sedenja je karakteristična za ovu kategoriju vozila gde se sedi nešto više nego što je to kod vozila iz C segmenta, najviše zbog same visine, odnosno klirensa koji iznosi 205cm za verziju sa pogonom na prednjoj osovini, odnosno 210cm za 4WD verziju. Konstantna boljka Dačije je i ovde prisutna, a to je dimenzionisanje sedišta. Vozač prosečne visine nikako neče uspeti udobno da se smesti zbog kratkog sedalnog dela, kako na prednjim tako i na zadnjim sedištima. Ovo je prava šteta jer su nasloni za glavu i leđna potpora sedišta vrlo dobri i tu gotovo da i nemamo nikakvih zamerki, ali krajnje je vreme da u Dačiji promene profil sedalnog dela sedišta, što je boljka gotovo na svim aktuelnim modelima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here