Posaidon Mercedes-AMG E 63 S

0
607

Movi Mercedes-AMG E 63 S je jedna od najsnažnijih limuzina na tržištu, koja se odlikuje performansama, stilom i udobnošću u jednom paketu. Malo tjunerskih kuća do sada je pokušalo da unapredi ovaj model, a ovo je pokušaj nemačke kompanije Posaidon.

Objavljeno je da tjunirani E 63 S sada raspolaže sa okruglo 1000KS i 1350Nm, a vrednosti su elektronski ograničene da bi se sačuvale komponenete pogonskog sklopa. Paket ima zvaničnu oznaku E 63 RS 850+ i zasnovan je na aktuelnom W212 Mercedes-AMG E 63 S, koji u fabričkom setapu ima 595KS i 800Nm.

 

Posaidon je postigao dramatično povećanje snage ugradnjom većih turbo punjača, izolovanog međuhlađenja i novog sportskog izduvnog sistema sa cevima prečnika tri inča. Zadržana je fabrička elektronska optimizacija, a postoji i opcija povećanja zapremine motora sa 5,5 litara na 6,5 litara.

Sedmostepeni sportski menjač je ojačan da bi podneo veliko povećanje snage. Na prednju i zadnju osovinu ugrađeni su novi diferencijali, koji mogu da izdrže obrtni momenat od 1500Nm.

Posaidon je ugradio sportske opruge na prednjoj osovini i sistem elektronskog podešavanja na zadnjoj. Pored ovih suptilnih izmena, nije pravljeno još mnogo promena. AMG felne i karbonske kočnice preneseni su iz serijskog modela, a enterijer je kompletno standardan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here