Neposredno pred restilizaciju Nissan je odlučio da u X-Trail gamu pogonskih agregata ponovo vrati 2,0 litarski dizel motor. „Apsajzing“?

Kada je, skoro pa histerično, smanjivanje radne zapremine krenulo kao novi modni trend, Renault-Nissan je oberučke prihvatio tu modu. Sada se čini da je ipak malo bolje sagledana situacija gde je većina ozbiljnih igrača ipak ostavila 2,0 litarske dizele u ponudi.

Čini se da je povratak 2.0 dCi u ponudu (isti agregat se istovremeno pojavio i u novom Renault Koleos modelu) bio iznuđen tako da je po voznim karakteristikama jasno da je u pitanju motor koji tek treba da bude značajno modernizovan kako bi se dostigao željeni nivo performansi i ekonomičnosti. Rezultat je da je potrošnja prilično u vangradskoj vožnji gde pri 130kmč bord pokazuje potrošnju od oko 8l, dok sa povećanjem brzine se samo povećava razlika u odnosu na daleko ekonomičniji 1.6 dCi 4×4 koji nas je veoma prijatno iznenadio ekonomičnošću u vangradskoj potrošnji.

Ono što je novitet je da, posle duže vremena, Nissan (i Renault, naravno) nudi kombinaciju 4×4 pogona i automatskog menjača, što tokom proteklih nekoliko godina nije bilo moguće poručiti u bilo kom vozilu iz Renault/Nissan grupe (zanemarujemo Navara/Pathfinder kod kojih se modernizacija niti minijaturizacija motora nije desila već su nastavili da koriste 2,3 litarske agregate iz M9T serije koji su više komercijalnog karaktera).

X-Trail i pored 19“ točkova sa pneumaticima u profilu 55 nudi prilično dobru udobnost u poređenju sa aktuelnim konkurentima, a posebno kada su u pitanju veće neravnine ili ležeći policajci.

Enterijer pokazuje znake starosti, mada prema Nissan X-Trail enterijeru nismo bili posebno blagonakloni ni kada se pojavio. Udobnost sedišta je sjajna i u tom kontekstu X-Trail je daleko bolji transporter za duge pruge nego neke limuzine, posebno što X-Trail nudi mnogo putničkog prostora na zadnjoj klupi i opcionu mogućnost dodavanja trećeg reda sedišta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here